Місто

Студенти ЖДТУ зібрали понад 2 тисячі книг для житомирських військовослужбовців

28 April 2017, 15:41

Більше двох тисяч книг зібрали студенти та викладачі Житомирського державного технологічного університету та передали бійцям, які відновлюють військову техніку у смт Гуйва.

«Ми збирали протягом двох тижнів серед студентства нашого університету, серед небайдужих осіб, а також серед професорсько-викладацького складу. Це книги, які передаються військовим Житомирщини, це більше 2000 екземплярів як навчального так і художнього плану. Це не є разовою акцією, це постійні, систематичні волонтерські дії», - розповіла перший проректор Житомирського державного технологічного університету Оксана Олійник.

Бійці подякували студентам і викладачам за зібрану літературу і зазначили, що із задоволенням надалі прийматимуть книги від небайдужих.

«У нас 50-й окремий ремонтний відновлювальний полк. Головна наша задача - ремонтувати техніку, яка підбита у зоні АТО, її ремонт і відправка назад. Цього року у нас створилася бібліотека і нам необхідні книги для того, щоб для військовослужбовців була психологічна реабілітація. Тому що не завжди людина може поділитися з кимось, і знайти відповіді на свої питання», - розповів заступник командира військової частини польова пошта В3591 Ігор Данюк.

Житомиряни, які прагнуть долучитися до акції «Подаруй солдату книгу», можуть приносити книги у кінотеатр «Україна», який є партнером акції по збору літератури.

«Кінотеатр «Україна» є також пунктом прийому літератури для військових. За кожну книжку ми даруємо квиточок на перегляд фільму. Враховуючи, що Житомирський державний технологічний університет зібрав багато книжок, ми свої квиточки даруємо студентам», - розповіла директор кінотеатру «Україна» Оксана Левківська.

«Насправді ми завжди допомагаємо нашим військовим, ми розуміємо, що це наш обов’язок. Думаю, що для наших студентів це буде сюрпризом, що вони можуть відвідати кінотеатр «Україна», подивитися фільми, відпочити, набратися сил, щоб ладі навчатися в університеті і надалі допомагати нашим військовослужбовцям», - сказав голова профкому студентів ЖДТУ Владислав Савіцький.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі