Культура

У житомирському будинку офіцерів для військових та їх родин грав Національний президентський оркестр

28 April 2017, 17:52

28 квітня до Житомира із концертом приїхав камерний оркестр Національного президентського оркестру. Колектив виступив у гарнізонному будинку офіцерів для житомирських військовослужбовців, учасників АТО та їх родин.

«Сьогодні Національний нрезидентський оркестр представляє камерний оркестр. Тому що в нашому колективі загалом 4 оркестри: духовий, камерний, симфонічний, а ще є біг-бенд. Саме зараз оркестр гастролює по всій Україні. По військовим полігонам, по військовим частинам, військовим учбовим закладам. Торік ми були в зоні АТО у різних секторах, з концертами, щоб піднімати дух наших мужніх воїнів українського народу. У сьогоднішній програмі є і патетика, є і патріотизм, є і лірика, є класика. Тобто, щоб людям було трошки веселіше і вони наповнювались бойовим духом, міццю, мужністю. І сьогодні ми даємо концерт для військовослужбовців, для їх родин, для мешканців чарівного міста Житомир», - розповідає ведучий концертної програми Національного президентського оркестру Володимир Скринник.

Загалом програма колективу розрахована на годину. Під часу виступу музиканти виконували всесвітньо відомі твори українських та закордонних композиторів.

Президентський оркестр створений відповідно до постанови Верховної Ради в 1991 році. Художній керівник і головний диригент оркестру – народний артист України Анатолій Молотай.

Нагадаємо, перший всеукраїнський фестиваль військових оркестрів відбувся в Житомирі на День міста в 2015 році.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі