Події

Житомирські прикордонники зупинили Renault, в якому білорус хотів вивезти з України старовинні банкноти часів царської Росії

29 April 2017, 10:36

У пункті пропуску «Виступовичі», що на українсько-білоруському кордоні, 28 квітня прикордонники Житомирського загону спільно з працівниками Державної фіскальної служби України виявили речі, які, можливо, мають історичну та культурну цінність.

Про це повідомляють на сайті Держприкордонслужби.

«У пункті пропуску на виїзд з України прибув легковий автомобіль Renault білоруської реєстрації. Під час проведення контрольних заходів правоохоронці на задньому сидінні легковика, серед особистих речей, виявили 170 старовинних грошових купюр різного номіналу періоду царської Росії та Радянського союзу, 1000 старовинних монет і жетонів та 500 значків і емблем часів СРСР. Ці речі намагався вивезти з нашої країни 61-річний громадянин Білорусії», – йдеться у повідомленні.

Про виявлені предмети було повідомлено співробітників СБУ в Житомирській області. Наразі банкноти, монети, жетони, значки та емблеми направлено на експертизу.

Як повідомляв Житомир.info,  25 квітня на українсько-білоруському кордоні в пункті пропуску «Виступовичі» прикордонники Житомирського загону спільно з працівниками Державної фіскальної служби виявили книгу початку ХХ століття.

Фото з сайту Держприкордонслужби

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі