Влада

У Житомирському районі відкрили оновлений дитсадок, який не працював понад 20 років

3 May 2017, 14:22

У селі Садки Житомирського району за 3,4 млн грн із ДФРР та на умовах співфінансування із місцевого бюджету відновили дитячий садочок, приміщення якого не використовувалося більше 20 років. Відкриття ДНЗ відбулося 2 травня.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської облдержадміністрації з посиланням на директора департаменту містобудування, архітектури, будівництва та ЖКГ ОДА Романа Щебетова.

Голова Житомирської ОДА Ігор Гундич підкреслює, що відбудовані садочки мають бути сучасними і працювати за принципом нових українських шкіл, які б хотіли відвідувати діти.

«Важливо першочергово якість таких соціальних об’єктів, де має бути продумане все для комфортного перебування дітей. Діти на Житомирщині – не важливо у місті чи селі – повинні виховуватися в сучасних умовах та отримувати новітні послуги», – цитує губернатора прес-служба ОДА.

Уже відсьогодні садочок прийматиме 36 дітей у двох групах. Групи мають окремі входи, роздягальні, навчальні та ігрові кімнати, спальні, санвузли, кухню, технічні приміщення.

Приміщення оснащене теплою підлогою, Wi-Fi, системою обігріву та сучасною системою відеоспостереження, завдяки якій батьки можуть спостерігати за своїми дітьми у реальному часі через мережу Інтернет.

Загалом, на реконструкцію дитячого садочку у приміщенні, яке з 1994 року не використовувалося, спрямовано 3,8 млн грн: 3,4 млн грн з Державного фонду регіонального розвитку та майже 0,4 млн грн (10%) – співфінансування з місцевого бюджету. Реконструкція дошкільного закладу тривала менше 1 року – розпочалася у серпні 2016 року.

Як повідомляв Житомир.info, торік Житомирська область отримала 109 млн 637,111 тис. грн з державного фонду регіонального розвитку на інвестиційні програми і проекти регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися у 2016 році, серед яких був і дитсадок «Ластівка» у селі Садки.

Фото з сайту Житомирської ОДА

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі