Влада

До уваги голови Житомирської ОДА: Мінрегіон передав челендж #життябезбар’єрів

5 May 2017, 12:55

У Міжнародний день боротьби за права людей з інвалідністю Мінрегіон закликав органи влади, міністерства та облдержадміністрації долучитись до ініціативи відомства – челендж #життябезбарєрів. Створити умови вільного доступу до органів влади для людей з обмеженими можливостями.

Про це повідомляє прес-служба віце-прем’єр-міністра Геннадія Зубка з посиланням на його допис у фейсбук.

«Прибрати бар’єри в головах у людей! Бар’єри у суспільній свідомості! Бар’єри у законодавстві, будівництві та архітектурі! Створити простір рівних можливостей для людей з інвалідністю! Почати – з себе, з органів влади! В Мінрегіоні вже створили умови для комфортного доступу людей з обмеженими можливостями! Сьогодні у Міжнародний день боротьби за права людей з інвалідністю закликаємо міністерства та відомства долучитись до нашої ініціативи. Першими прийняти наш челендж безбар’єрності пропонуємо Мінінфраструктури, МОЗ та ОДА», - написав на своїй сторінці віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко. 

Він також виклав відео, в якому йдеться про створення безбар’єрного  простору у Мінрегіоні. Так, у міністерстві адаптовані приміщення для людей з інвалідністю, обладнані туалетні приміщення, встановлені тактильні дошки, від транспортної зупинки до входу прокладена тактильна плитка для людей з вадами зору.

Нагадаємо, в програмі «Діалоги» Житомир.info в грудні минулого року обговорювали тему доступності Житомира для людей з інвалідністю.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі