Політика

Народний депутат Володимир Арешонков з увагою та турботою про людей

9 May 2017, 09:54

Напередодні 9 травня 272 інвалідам Другої Світової війни та учасникам бойовий дій з Овруцького, Олевського, Лугинського, Коростенського районів та міста Коростеня за сприяння народного депутата України Володимира Арешонкова підготовлено та буде вручено продуктові набори.

З 5 до 9 травня нардеп запланував особисто відвідати ветеранів у кожному з районів округу, як він це робить уже традиційно.

Зустрічам з «живими книгами» героїчного минулого часів війни з нацизмом, так Володимир Юрійович називає ветеранів, він завжди радий та намагається якомога довше затриматись у кожного, кого відвідує.

«Таке спілкування наче улюблений фільм, який переглядав десяток разів, але щоразу він цікавий, щоразу відкриваєш для себе щось нове, потрібне і мудре. Нехай якомога більше літ живуть ці багатостраждальні героїчні люди, бо кожен з них – це безцінний скарб, взірець чесного і відданого своєму народові громадянина – патріота. На жаль, все, що було головним змістом і сенсом їхніх життів, сьогодні практично знівельовано. Та все ж до багатьох людей приходить розуміння, що справжні цінності в самій людині, а не в її посаді, статках, в оселі чи автівці», - ділиться міркуваннями нардеп.

Принагідно нагадаємо, що з такою ж увагою та турботою народний депутат ставиться і до чорнобильців. За його сприяння пройшло ряд заходів з нагоди трагічної дати – 31-х роковин аварії на ЧАЕС. Для вдів та ліквідаторів організовано пам’ятний обід у м. Коростені, в м.Овручі ліквідаторам вручено грамоти та фінансові винагороди.

Чорнобильська асоціація нардепів, яку очолює Арешонков, спільно з Міненергетики та вугільної промисловості України організували та провели ряд заходів, серед яких нагородження ліквідаторів цінними подарунками Верховної Ради України. 

Важливу справу, яку ініціював та зреалізував депутат спільно з Мінсоцполітики України, зроблено для родин, у яких виховуються діти-чорнобильці. Арешонков запропонував збільшити розміри грошової компенсації на харчування. І ось 26 квітня прийнятою на засіданні Уряду постановою збільшено удвічі розміри грошової компенсації за харчування дітей-чорнобильців - відповідно до 360, 370 та 380 грн. на місяць.

Щодо інших заходів за сприяння Арешонкова – у Коростенському районі нардеп фінансово підтримує щорічний турнір з міні-футболу на Кубок миру «В ім’я життя на землі» серед учнівських команд. У смт. Лугини проведено 10-й ювілейний кубок В.М.Баннікова. Перемогла команда ветеранів смт.Лугини. Змагання проходили наприкінці квітня.

Також впродовж квітня було організовано екскурсії до Сесійного будинку Парламенту. У Верховній Раді України мали можливість побувати депутати та сільські голови Коростенського та Лугинського районів, юнаки та дівчата з Коростенського центру позашкільної освіти.

 

Прес-служба народного депутата України Володимира Арешонкова

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі