Суспільство

За перший місяць нерестової заборони працівники Житомиррибоохорони виявили 35 порушень

10 May 2017, 17:33

З початку весняно-літньої заборони у 2017 році оперативною групою Житомиррибоохорони виявлено 35 порушень природоохоронного законодавства.

Про це повідомляє прес-служба Державного агентства рибного господарства України.

«11 квітня по 13 квітня 2017 року інспекторами Житомиррибоохорони було проведено рейд на водоймах Коростенського району. В результаті, затримано 3 правопорушників, які ловили рибу риболовними сітками, виготовлених із сіткоснастевих матеріалів, чим порушили абз.1 п.3.15 Правил любительського та спортивного рибальства. Збитки, завдані рибному господарству, складають 2 380 грн. Під час рибоохоронного рейду на р. Коденка в районі с. Пряжів Житомирського р-ну, інспектору Житомиррибоохорони вдалось затримати правопорушника, який ловив рибу забороненим знаряддям лову – «заборчиком» та наніс своїми діями збитків на суму 2 108 грн. 29 березня 2017 року в смт. Ружин, поблизу АЗС, на Ружинському водосховищі працівниками поліції Ружинського відділення поліції, за зверненням небайдужих громадян, було затримано 2-х осіб, які здійснювали незаконний вилов риби. За результатами проведеного огляду місця події було виявлено 3 риболовні сітки, загальною довжиною близько 1,5 км, рибу в кількості 321 екз. та гумовий човен з веслами. Своїми діями ці громадяни порушили абзац 1 пункту 3.15 Правил любительського та спортивного рибальства. Збитки, завдані рибному господарству складають 15 980 грн. Державним інспектором Житомиррибоохорони на правопорушників складено протоколи про адміністративне правопорушення. Матеріали по цим справам будуть направлені до суду для притягнення винних осіб до відповідальності згідно чинного законодавства. Деяким громадянам вдалось уникнути відповідальності. При патрулюванні, оперативною групою були виявлені різні заборонені знаряддя лову. У зв’язку з тим, що на місці скоєння правопорушення нікого не було та протягом тривалого часу ніхто не з’явився за браконьєрськими знаряддями лову риби, складено 24 акти безгосподарського майна», - зазначили у Державному агентстві рибного господарства України.

Як повідомляв Житомир.info, на початку квітня на водних об’єктах у Житомирській області розпочинається нерест, тож діятиме заборона на вилов риби.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі