Місто

У Житомирі хочуть прибрати кіоски з Небесної сотні та зачистити від реклами центральні майдани

11 May 2017, 13:52

У Житомирі хочуть демонтувати ще 13 самовільно розміщених тимчасових споруд та 69 об’єктів зовнішньої реклами.

Відповідний проект рішення виконкому опублікований 11 травня на сайті міської ради. 

«З метою дотримання вимог законодавства та усунення порушень у сфері благоустрою і утримання об'єктів благоустрою м. Житомира в належному естетичному та санітарному стані, у зв'язку з відсутністю відомостей про наявність будь-якої дозвільної/погоджувальної документації на розміщення об'єктів відповідно до законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про благоустрій населених пунктів», «Про рекламу», Постанови Кабінету Міністрів України від 29.12.2003 № 2067 «Про затвердження Типових правил розміщення зовнішньої реклами», рішення Житомирської міської ради від 29.03.2012 № 325 «Про затвердження Правил благоустрою, забезпечення чистоти, порядку і дотримання тиші у м. Житомирі», рішень виконавчого комітету Житомирської міської ради від 11.03.2010 № 168 «Про затвердження Правил розміщення зовнішньої реклами в м. Житомирі», від 22.12.2016 № 1164 «Про затвердження Архітектурно-художньої концепції зовнішнього вигляду вулиць і територій міста Житомира», керуючись Порядком демонтажу тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення та рекламних засобів, затвердженого рішенням виконавчого комітету Житомирської міської ради від 03.02.2016 №63, виконавчий комітет міської ради вирішив: затвердити перелік тимчасових споруд, обладнання, розміщених самовільно на території міста Житомира, що підлягають демонтажу згідно з додатком 1; затвердити перелік самовільно розміщених спеціальних конструкцій зовнішньої реклами та окремих елементів на фасадах будівель, споруд в м. Житомирі , що підлягають демонтажу згідно з додатком 2», - зазначається у проекті рішення міськвиконкому.

З 13 самовільно розміщених тимчасових споруд 7 знаходяться на вулиці Небесної сотні, біля квіткового ринку. З 69 рекламних конструкцій, які планують демонтувати, 16 знаходяться в центрі Житомира, біля майданів Перемоги та Соборного, 6 – на будинку по вул.Хлібна, 19 (будівля належить обласній раді і є пам’яткою архітектури), 8 – на пішохідній Михайлівській.

Як повідомляв Житомир.info, 28 квітня з фасаду будівлі по вулиці Великій Бердичівській, 15 демонтували банер Радикальної партії Олега Ляшка і решту банерів, які були за ним. За словами директора КП «Інспекція з благоустрою м.Житомира» Юрія Юзвинського, щодня працівники інспекції знімають по 7-8 об’єктів, загалом знято вже більше 100 об’єктів незаконної реклами.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі