Місто

Житомирський губернатор зізнався, що ідея з прапором-рекордсменом належить йому

11 May 2017, 17:23

Об’єднаний прапор України та ЄС підняли 11 травня на майдані Корольова у Житомирі в рамках відзначення Дня Європи. Після цього житомирянам презентували ще один прапор, який демонструє єдність України та ЄС.

На фасаді будівлі по вул. Київській,1 вивісили найбільший прапор ЄС в Україні. Синій стяг загальною площею понад 450 кв.м. повністю вкриває три поверхи будівлі. На ньому зображені 12 зірок та герб України в центрі.

«Я маю честь сьогодні оголосити: найбільший прапор ЄС на фасаді будівлі. Ми маємо офіційні заміри: висота - 11,3 м, довжина - 40,2 м. Загальна площа 456,46 кв. м. А це означає, що титул підтверджений», - зазначила керівник Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова.

Також вона зазначила, що Житомир – перше місто, де на фасаді розмістили рекордно великий прапор ЄС.

«Прапор Євросоюзу саме на фасаді будівлі - найбільший в Україні, ми сьогодні офіційно підтверджуємо рекорд України, який внесено в національний реєстр рекордів. У нас є прапор, який піднятий в небо, але це зовсім інша номінація. В такій номінації це перший і єдиний рекорд, який Житомир підтвердив сьогодні, як титул міста патріотичного, і цей титул Житомир підтверджує вже двічі, попередній прапор до цього часу не був побитий», - сказала Лана Вєтрова.

Ініціатор акції – голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич. Він розповів, що менш ніж за тиждень втілив свою ідею за допомогою спонсора ТОВ «Блум Інк», який надрукував і розмістив прапор.

«Сьогодні ми встановили найбільший прапор ЄС з гербом нашої держави на тлі цього прапора. Ми побили раніше встановлений рекорд. Символічно, що рекорд ми встановлюємо сьогодні, в історичний для нашої держави день, коли рада міністрів Євросоюзу вже остаточно ухвалила безвіз для українців. Це беззаперечно наша дипломатична довгоочікувана перемога», - зазначив голова Житомирської ОДА Ігор Гундич.

Голова Житомирської ОДА закликав житомирян фотографуватися на фоні прапора-рекордсмена і показав їм приклад, сфотографувавшись з усіма присутніми.

Нагадаємо, 11 травня 2017 року на майдані Корольова в Житомирі відбулася церемонія підняття прапора Україна-ЄС з нагоди Дня Європи.

Керівник Національного реєстру рекордів Лана Вєтрова повідомила, що рекорд зафіксований, та вручила голові ОДА Ігорю Гундичу відповідний сертифікат.

Як повідомляв Житомир.info, 11 травня Рада Європейського Союзу затвердила законодавчу пропозицію про скасування короткострокових віз для громадян України.

Фоторепортаж про те, як у Житомирі піднімали прапор Україна-ЄС та встановлювали рекорд, дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі