Культура

Житомирську студію «Струмочок» визнали кращим хором міжнародного фестивалю у Німеччині

12 May 2017, 10:42

На церемонії закриття 37-го Міжнародного дитячого хорового фестивалі «Георг Фрідріх Гендель», що відбувся у німецькому місті Галле, виступи старшого складу народної хорової студії «Струмочок» були відзначені дипломом «Кращий хор фестивалю».

Про це повідомляє прес-служба Житомирської міської ради.

«Старший склад народної хорової студії «Струмочок» Центру творчості дітей і молоді м. Житомира з 3 по 8 травня 2017 року брав участь у 37 Міжнародному дитячому хоровому фестивалі «Георг Фрідріх Гендель», який проходив у місті Галле Німеччина. У складі групи було 35 вихованців студії, художній керівник Олена Ващишина, керівник старшого складу хору Олена Маліновська та концертмейстер студії Валентина Добровінська. Глядачі дуже тепло сприймали виступи юних артистів і були захоплені їх професійною майстерністю, артистизмом, емоційністю. Організатори фестивалю відзначили, що хор «Струмочок» – єдиний хор, який живе на сцені. На церемонії закриття яскраві виступи хору «Струмочок» були відзначені дипломом «Кращий хор фестивалю». Крім цього, міська рада Галле прийняла рішення нагородити хор грошовою відзнакою та особливим дипломом», – йдеться у повідомленні.

У рамках фестивалю проходили концерти в кращих концертних залах міста, у музеї-фортеці Моріцбург, а один із концертів був проведений на центральному майдані міста. У фестивалі брали участь дитячі колективи із Південної Кореї, Іспанії, Грузії, Білорусі та Німеччини.

Дорогою додому для дітей була організована цікава екскурсія по історичному центру місту Дрезден. Додому діти привезли яскраві враження від спілкування із сім’ями приймаючої сторони, з іншими дитячими колективами, піднесений настрій і почуття гордості за достойне представлення України на фестивалі.

Як повідомляв Житомир.info, 24 квітня в Житомирський драмтеатр ім. І. Кочерги відбувся звітний концерт дитячої хорової студії «Струмочок», під час якого вони підтверджували звання «Народний художній колектив».

Фото з сайту Житомирської міської ради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі