Влада

Під санкції РНБО потрапили двоє уродженців Житомирської області, одне місцеве ТОВ і російські соцмережі

16 May 2017, 11:56

В Україні до 468 юридичних і 1228 фізичних осіб застосують санкції.

Про це йдеться в указі президента України №133/2017 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 квітня 2017 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)"».

«Відповідно до статті 107 Конституції України постановляю:

1. Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 квітня 2017 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)" (додається).

2. Контроль за виконанням рішення Ради національної безпеки і оборони України, введеного в дію цим Указом, покласти на Секретаря Ради національної безпеки і оборони України», – йдеться в указі, який набуває чинності з дня його опублікування.

У переліку юридичних осіб, які потрапили під санкції, зазначається товариство з обмеженою відповідальністю (представництво в Україні) «Парус-Житомир», яке зареєстроване за адресою м. Житомир, вул. Грушевського, 16а, кв. 1. Санкції до підприємства застосовані терміном на три роки, серед них: блокування активів, обмеження торговельних операцій, запобігання виведенню капіталів за межі України, зупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань, заборона здійснення державних закупівель товарів, робіт і послуг у юридичних осіб, припинення видачі дозволів, ліцензій на ввезення в Україну з іноземної держави чи вивезення з України валютних цінностей та обмеження видачі готівки за платіжними картками, емітованими резидентами іноземної держави, заборона передання технологій, прав на об’єкти права інтелектуальної власності.

Серед фізичних осіб під санкції потрапили громадянин Російської Федерації, заступник міністра оборони Російської Федерації – керівник апарату, генерал-полковник Садовенко Юрій Едуардович, який народився у місті Житомирі, а також уродженець Житомирської області Винниченко Анатолій Павлович, який зареєстрований у Криму.

До Садовенка обмежувальні заходи застосовуються на один рік і передбачають відмову в наданні та скасування віз резидентам іноземних держав, застосування інших заборон в’їзду на територію України, блокування активів і зупинення фінансових операцій.

 

Санкції до Винниченка триватимуть упродовж трьох років і передбачають блокування активів, заборону участі у приватизації, оренді державного майна резидентами іноземної держави та особами, які прямо чи опосередковано контролюються резидентами іноземної держави або діють в їх інтересах, відмова в наданні та скасування віз резидентам іноземних держав, застосування інших заборон в’їзду на територію України, анулювання офіційних візитів, засідань, переговорів з питань укладення договорів чи угод, позбавлення державних нагород України, заборону на встановлення ділових контактів і заборону діяльності на території України.

 

Крім того, цей же указ президента передбачає блокування доступу до російських соцмереж «Вконтакті» та «Однокласники», пошукової системи «Яндекс» і поштового сервісу Mail.ru.

«Заборона Інтернет-провайдерам надання послуг з доступу користувачам мережі Інтернет до ресурсів сервісів «Mail.ru» (www.mail.ru) та соціально-орієнтованих ресурсів «Вконтакте» (www.vk.com) та «Одноклассники» (www.ok.ru)», – йдеться в указі.

Як повідмоляв Житомир.info, у березні президент Порошенко підписав указ про санкції щодо п’яти російських банків, які працюють в Україні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі