Місто

Долю будівництва скандального «АТБ» у Житомирі вирішують в Апеляційному суді

16 May 2017, 17:33

Близько чотирьох років тому на розі вулиць Театральної та Київської у Житомирі міг з’явитися маркет «АТБ». Проте, цього не допустили ані громадські активісти, ані мешканці навколишніх будинків. Відтоді спірне питання вирішується по судам. Наприкінці лютого цього року Корольовський районний суд відмовив ТВЦ «Олеся» у праві на користування скандальною ділянкою, тим паче будівництві на ній. Однак, останні на цьому не зупинилися та подалися оскаржувати рішення першої інстанції до апеляційного суду. На чергове засідання до Апеляційного суду Житомирської області прийшли як учасники процесу, так і громадські активісти. Представник позивача, юрист Громадської приймальні Борислава Розенблата Володимир Красовський зазначає: з огляду на попередні засідання, рішення його довірителів залишається незмінним.

«Ми вважаємо, що рішення суду першої інстанції законне і обґрунтоване», - каже юрист Громадської приймальні Борислава Розенблата Володимир Красовський.

«Та земельна ділянка, яку ми відстоюємо - це наша будівля, але вона знаходиться поруч із земельною ділянкою на Київській,6. А на даній земельній ділянці я бачу сквер», - додає Ігор Ульянов.

У судовій залі кожен з учасників процесу доводить свою позицію по справі. Окрім цього, апелянт ТВЦ «Олеся» затребував від представника міськради, як екс-власника ділянки, ряду додаткових документів.

«Прошу витребувати правовстановлюючі документи на квартири по вул. Театральна, 5А і 5Б оформлені на ім’я Житомирської міської ради, які підтверджували факт перебування даних квартир у власності міської ради», - говорить представник ПП «ТВЦ«Олеся» Денис Гриценко.

Врешті, клопотання від ТВЦ «Олеся» суд задовольняє.

«У зв’язку з тим, що судом задоволене клопотання про витребування відповідних доказів, судом оголошується перерва до 10.00 ранку 13 червня», - сказав суддя Апеляційного суду Житомирської області Олександр Якухно.

Окрім цього, апелянт просто у залі апеляційного суду пропонує опонентам мирову угоду.

«У мене є проект правової угоди, я хотів би запропонувати представникам відповідачів обговорити це питання, щоб усі розуміли, що наше підприємство не намагалось якимось чином порушити права тих людей, які зараз мешкають у цих будівлях», - запевняє апелянт.

Проте, у добрі наміри апелянта, представник позивача Володимир Красовський не вірить.

«Ця мирова угода є неможливою до виконання, оскільки законодавство на сьогоднішній день не передбачає актів постійного користування, окрім органів комунальної влади, а також державних підприємств, які можуть утримувати такі земельні ділянки. ПП «ТВЦ «Олеся» до них не віднесене. Тому не може продовжити і оформити усе це, навіть якщо нібито відмовиться. Вони мають або повністю відмовитися і брати в користування, оренду будь-яке інше речове право користування земельною ділянкою, якщо місто дасть. Якщо ми частково відмовляємося від позовних вимог, то більше позиватися ми не зможемо, адже стаття 205 передбачає неможливість таких спорів після затвердження мирової угоди. Фізично, я думаю, що це такий невеличкий капкан від наших опонентів, от і все», - зауважує Володимир Красовський.

Попри все, позивачі разом зі своїм юристом запевняють: будуть боротися далі, аби не допустити будівництва маркету на місці, де мріють звести сквер Героїв Небесної сотні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі