Місто

У День Героїв в кінотеатрі на Михайлівській житомирянам покажуть фільм у форматі 4K

17 May 2017, 09:35

У вівторок, 23 травня, Житомир разом з усією Україною святкує День Героїв України.

Цього дня більшість проукраїнських організацій міста планують провести ряд спільних заходів, приурочених до цієї визначної дати, - повідомили Житомир.info17 травня організатори.

Згідно з повідомленням, 23 травня о 18.30 відбудеться збір всіх охочих біля меморіальної дошки Олегу Ольжичу, що знаходиться на розі вулиць О. Ольжича та Перемоги. До участі в урочистій ході запрошуються всі патріоти України, активісти громадських об’єднань та політичних сил. Організатори заходу закликають всіх учасників брати з собою максимальну кількість української символіки. Організаційна символіка - не більше одного організаційного прапора від організації, за умови наявності державних прапорів.

«О 19.00 колонна рушить до могили провідників ОУН Миколи Сціборського та Омеляна Сеника, а звідти по вулиці Перемоги та Київській до Михайлівського Собору та далі на вулицю Михайлівську для проведення урочистого мітингу. На кожній точці планується покладання квітів та подяка Героям України за їх внесок у розбудову Української державності», - інформують організатори.

На вулиці Михайлівській житомирян чекає виступ житомирських авторів патріотичної пісні та поетів. О 20.00 відбудеться відкритий показ документального фільму «Легіон».

Зазначається, що «Легіон. Хроніка Української Галицької Армії 1918-1919» - це перший в Україні документально-ігровий фільм з використанням найсучасніших технологій у форматі 4K від режисера Тараса Химича.

«Він є продовженням циклу пізнавальних фільмів з історії України першої половини минулого століття. Сюжетна лінія створена на основі спогадів очевидців. В скурпульозних реконструкціях перед нами постає образ українського Січового Стрільця. Через події сьогодення ми можемо краще зрозуміти мотивацію та діяння історичних персонажів»,  - інформують організатори.

Житомирян також запрошують відвідати тематичну виставку «Українські патріоти» у Житомирському обласному краєзнавчому музеї за адресою майдан Замковий 1.

План проведення заходів 17 травня на своїй сторінці у Facebook  виклав заступник Житомирського міського голови Матвій Хренов. У ньому йдеться про демонстрацію хронікально-документальних фільмів у кінотеатрі ім. Івана Франка (вул. Михайлівська) та проведення фестивалю патріотичної пісні «Калинові янголи свободи» на території комунального підприємства «Парк».

Фото з Facebook Матвія Хренова

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі