Влада

Районна лікарня у Житомирській області отримає грант від Посольства Німеччини на придбання медобладнання

17 May 2017, 11:37

Наприкінці квітня до Баранівської комунальної центральної районної лікарні завітали перший секретар відділу економіки Посольства Федеративної Республіки Німеччина Андреас Отто та працівник цього відділу Світлана Чеботар.

Про це пише прес-служба Баранівської РДА.

«Вони сповістили про те, що Баранівська лікарня стала переможцем грантового конкурсу посольства та отримає фінансову підтримку в розмірі 205600 грн (або7227 EUR згідно з курсом НБУ на момент подання заявки) на придбання неонатального медичного обладнання. Як повідомили високоповажні німецькі гості, загалом на розгляд конкурсної комісії надійшло понад 700 заявок з різних областей України. Проект Баранівської КЦРЛ «Промінчик сонця для новонароджених: модернізація неонатального медичного обладнання в Баранівській комунальній центральній районній лікарні» за результатами розгляду став одним з 10 кращих проектів та був рекомендований для подальшого фінансування за грантові кошти Федерального уряду Німеччини. За грантові кошти, які надійдуть у серпні цього року, планується придбати неонатальний інкубатор орієнтовною вартістю 135600грн. та аналізатор гіпербілірубінемії фотометричний (орієнтовна вартість – 70000грн.). Завдяки цьому в Баранівській КЦРЛ уже в цьому році будуть створені необхідні умови для лікування й догляду за недоношеними новонародженими та можливості для ефективної діагностики й лікування жовтяниці немовлят. Це – перший крок до створення на базі райлікарні перинатального центру 2-го рівня», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, учасник АТО із Новограда-Волинського виграв грант від уряду Великобританії  та отримав техніку для свого сайту.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі