Влада

На сесії хочуть внести зміни до Регламенту Житомирської міської ради

17 May 2017, 11:48

Житомирська міська рада планує внести зміни до свого Регламенту, зокрема – прописати правила візування рішень, прийнятих на сесії.

Проект рішення сесії про внесення змін до рішення Житомирської міської ради від 21.07.2016 р. № 260 «Про Регламент Житомирської міської ради» 17 травня опублікований на сайті міськради.

«До пункту 2 статті 23 Регламенту Житомирської міської ради додати абзаци в наступній редакції:

«Проект рішення подається до відділу організаційного забезпечення депутатської діяльності з поміткою «ПРОЕКТ» з метою розгляду його постійними комісіями  та депутатами на пленарному засіданні.

Проект  рішення не повертається виконавцю та зберігається у відділі організаційного забезпечення депутатської діяльності міської ради.

Після прийняття міською радою рішення – на першому аркуші рішення, після слова «РІШЕННЯ», вказується номер сесії міської ради та номер скликання. Рішення, прийняте радою, протягом 2 днів після прийняття візується в такому порядку:

- ініціатором;

- виконавцем;

- відділом організаційного забезпечення депутатської діяльності;

- юридичним департаментом;

- керівниками інших структурних підрозділів (за потребою);

- профільними заступниками міського голови з питань виконавчих органів ради;

- секретарем міської ради.

Після чого рішення прошивається з усіма відповідними додатками та невідкладно передається у відділ організаційного забезпечення депутатської діяльності міської ради.

Відділ організаційного забезпечення депутатської діяльності міської ради передає  дане рішення на підпис міському голові, після чого – у відділ організаційно-протокольної роботи для реєстрації та зберігання.

Прийняте рішення оприлюднюється на сайті міської ради протягом п’яти днів з набрання ним чинності», - зазначається у проекті рішення.

Зараз пункт 2 ст.23 Регламенту виглядає так:

 

Також планують змінити редакцію п.5 цієї ж статті Регламенту.

«п. 5 ст. 23 Регламенту Житомирської міської ради викласти  в наступній редакції: «Проекти рішень ради мають бути кваліфіковано підготовленими. До проекту рішення додається коротке об’єктивне обґрунтування, порівняльна таблиця змін (викладена згідно з додатком), виклад окремих пунктів, додатків та тексту в цілому. Проект рішення повинен бути органічно пов’язаним і не допускати можливості подвійного тлумачення змісту. Обов’язковою складовою частиною рішення є заголовок, який стисло розкриває його зміст. Преамбула проекту рішення, крім мотивів та цілей його прийняття, повинна містити посилання на відповідний закон або нормативний акт, що регулюють предмет правовідносин, зазначених у рішенні», - йдеться в проекті рішення сесії.

Зміни полягають лише у додатку, який закріплює вигляд порівняльної таблиці:

Як повідомляв Житомир.info, чергова сесія Житомирської міської ради запланована на 25 травня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі