Місто

Як виконком Житомирської міської ради голосував за підвищення вартості проїзду в маршрутках

17 May 2017, 11:58

Більше години 16 травня члени виконавчого комітету Житомирської міської ради і активісти сперечалися, перш ніж підняти вартість проїзду у житомирських маршрутках з 3 до 5 грн.

Представники громадськості скаржилися на стан маршруток, дорікали, що мешканці деяких районів міста не мають альтернативи маршруткам, оскільки комунальний транспорт там не працює. Перевізники скаржилися на постійне зростання цін і переконували у необхідності підвищити вартість проїзду.

Міський голова розповідав про переваги, які отримає ТТУ з підвищенням цін у маршрутках, плани розширити мережу комунального транспорту, а також обов’язки для перевізників, які у разі невиконання умов договору будуть змушені платити штрафи.

Під вигуки «Ганьба!» члени виконкому таки проголосували за підвищення тарифу.

Розтлумачити суть рішення перевізники не змогли, сказавши, що чекають, доки його опублікують на сайті міської ради.

Начальник управління транспорту і зв'язку міської ради Вікторія Климчук-Побережник пояснила, для того, щоб 1 червня новий тариф увійшов в дію, перевізники мають підписати додаткові угоди, взявши на себе наступні зобов‘язання: перевозити безкоштовно усі категорії пільговиків, передбачені законом; школярів перевозити по 2 гривні; замінити автобуси, старші 10 років; до кінця 2017 року встановити валідатори, а у разі невиконання умов договору сплачувати штрафи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі