Економіка

У Житомирській області продали 55 земельних ділянок: громади заробили 7,2 млн грн

17 May 2017, 12:09

У Житомирській області з січня по квітень 2017 року продали 55 земельних ділянок несільськогосподарського призначення державної та комунальної власності на загальну суму 7,2 млн гривень.

Про це 17 травня повідомила прес-служба прес-служба головного управління Держгеокадастру в Житомирській області.

«З урахуванням розстрочення платежів за продані земельні ділянки в попередніх періодах до бюджетів усіх рівнів надійшло 8,6 млн гривень. Кошти майже у повному обсязі (8,3 млн грн, або 97%) перераховані до бюджетів місцевих громад та можуть бути використані на розвиток територій та реалізацію соціальних програм», - повідомляє Держгеокадастр.

За інформацією прес-служби, найбільше ділянок продано у м. Житомир (14 наділів загальною площею 2 га), а також по п’ять земельних ділянок у Новоград-Волинському (площею 1,1 га), Овруцькому (0,4 га) та Черняхівському (0,9 га) районах області.

«Фахівці землевпорядної служби області здійснюють моніторинг надходження коштів до бюджетів усіх рівнів від продажу земель несільськогосподарського призначення», - зазначається у повідомленні.

В ГУ Держкадастру інформують: продаж земельних ділянок несільськогосподарського призначення державної та комунальної власності згідно з вимогами статті 128 Земельного кодексу України здійснюють місцеві державні адміністрації або органи місцевого самоврядування в межах їхніх повноважень.

Нагадаємо, в Житомирській області судитимуть посадовців агрофірми, які самовільно захопили понад 150 га землі на території двох сільрад.
 
Як повідомляв Житомир.info, у квітні 2017 сесія Житомирської міської ради надала дозвіл на викуп земельних ділянок шести підприємцям, в тому числі – Євгенії Волинець ділянки на вул. Хлібна, 17.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі