Місто

У червні житомирський Центр захисту тварин збирається за новим методом провести офіційний підрахунок безпритульних тварин

17 May 2017, 12:35

У червні працівники комунального підприємства «Центр захисту тварин» міськради планують провести офіційний підрахунок безпритульних тварин за новим методом, у впровадженні якого їм допомагатимуть представники міжнародної організації Animal-id.info.

Про це повідомила директор КП «Центр захисту тварин» Олександра Мельник 16 травня під час засідання виконкому.

«Це буде якісний підрахунок, після чого ми будемо бачити, якою є кількість безпритульних тварин. За правильної організації підрахунок триватиме один день. Звісно, за рік ми це повторимо. Досі не було жодного офіційного підрахунку», – уточнила Мельник.

Також вона повідомила, що за перший квартал у Житомирі провели стерилізацію 291 травини, серед яких – 166 собак і 125 безпритульних котів.

Крім того, під час обговорення питання діяльності Центру член виконкому Андрій Дяченко поцікавився у його директора, наскільки ефективною є стерилізація кобелів на противагу сукам.

«Стерилізація суки передбачає відсутність потомства. Але щодо скарг мешканців щодо нападів тварин, за нашими спостереженнями, то це є саме кобелі. Тому що коли є не стерилізовані суки, у кобелів виробляються певні інстинкти. Відтак людям небезпечно перебувати поряд із ними та ставати для таких тварин перепоною. Тому, на мій погляд, каструвати в першу чергу треба кобелів», – відповіла директор профільного комунального підприємства.

На сьогодні у Центрі захисту тварин працює 10 осіб, хоча штатний розпис передбачає 19 працівників. На повну потужність планують вийти менш ніж за місяць. Комунальне підприємство надає послуги з відлову, стерилізації, вакцинації від сказу тварин, а також щодо підбору трупів. Крім того, у закладі на сьогодні надали тимчасовий притулок 21 бездомній тварині. Узагалі там можуть утримувати до 50 чотирилапих безхатьків.

Загалом про роботу КП «Центр захисту тварин» Олександра Мельник звітуватиме у липні цього року під час засідання виконкому.

Як повідомляв Житомир.info, рішення про створення комунального підприємства «Центр захисту тварин» депутати Житомирської міської ради ухвалили на сесії 15 грудня. 23 грудня мер Житомира Сергій Сухомлин підписав розпорядження про призначення Олександри Мельник директором КП «Центр захисту тварин» строком на 5 років.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі