Влада

Житомирська обласна лікарня отримала від благодійників медобладнання вартістю 4,5 млн грн

17 May 2017, 17:01

Обласну клінічну лікарню ім. О.Ф. Гербачевського 17 травня відвідали представники нідерландської організації «Фонд допомоги Східній Європі» та голова благодійного фонду «Хлібний дім» Аркадій Маргуліс. Гості із Нідерландів подарували лікарні електронно-оптичний перетворювач(ЕОП).

Про це пише прес-служба Житомирської обласної ради.

Головний лікар Богдан Леськів пояснив, що даний пристрій - електронно-оптичний перетворювач з рентгенівською С-дугою дає можливість проводити операції під рентген наведенням в реальному часі.

«Це надсучасне обладнання, - зазначив головний лікар, - В Україні вартість такого апарату разом з рентген прозорим столом складає приблизно 4,5 мільйона гривень».

Подякував благодійникам і голова обласної ради Володимир Ширма. «Минулого року на нашу обласну лікарню з обласного бюджету було виділено 57 мільйонів гривень. У нас на меті зробити тут надпотужний медичний заклад третього рівня», - повідомив у розмові з голландцями голова ради.

Також благодійникам показали нові апарати КТ та МРТ, «чорнобильське» відділення, сучасний лабораторний корпус та приміщення, в якому буде розміщено інфарктний центр, де наразі проходять ремонтні роботи.

Зазначимо, що минулого року обласна лікарня отримала від «Фонду допомоги Східній Європі» ендоскопічну відео стійку вартістю 2 мільйона 500 тисяч гривень, мікроскоп для нейрохірургічного відділення вартістю 85 тисяч гривень та мікроскоп для ЛОР-відділення вартістю 25 тисяч євро, багатофункціональні ліжка, матраци, миючі засоби.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці квітня 2017 року Міністерство охорони здоров'я України підтвердило прибуття в Україну шести найсучасніших ендоскопічних систем в рамках грантової допомоги, наданої японським урядом для підтримки українських лікарень. Один з ендоскопів отримала і Житомирська область.

Фото з сайту Житомирської облради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі