Події

Три місяці 13-річний житомирянин виконував завдання групи «Синій кит», справою зайнялися копи

19 May 2017, 09:14

Патрульні поліцейські провели виховну роботу з житомирянином, який був учасником групи під назвою «Синій кит».

Про це Житомир.info розповіли у патрульній поліції Житомира.

15-го травня, до патрульної поліції звернулася мати 13-річного хлопця. Жінка повідомила, що її син виніс з дому золоті прикраси і здав до ломбарду. На час приїзду патрулів вдома перебувала жінка, а також її неповнолітній син.

«За останні півроку дитина зовсім змінилася. Колись слухняний, спокійний хлопчик за декілька місяців перетворився на байдужого, знервованого хлопчиську. Я в розпачі: не знаю, що робити, куди звертатися по допомогу», - розповіла жінка.

Після спілкування з хлопцем патрульні встановили, що дитина вже як три місяці зареєстрована в групі під назвою «Синій кит» та бере участь у грі в соціальній мережі «Вконтакті», через яку кваліфіковані психологи доводять дітей до вчинення самогубства.

Передивившись фотоматеріали, збережені в телефоні, патрульні побачили численні зображення з порізами на зап’ястях рук.

«Хлопець зізнався, що це його фото. Він усвідомлював, що завдавав собі шкоду, проте все ж продовжував різати руки лезом. Було встановлено, що саме спонукало хлопця вступити до зазначеної небезпечної групи. Перш за все юнак відреагував на невідомі звуки, що лунали з комп’ютера, схожі на відгуки кита. Хлопець ніби зазирнув в атмосферу невідомого, йому став цікавий потойбічний світ, в який він начебто мав потрапити після того, як пройде всі завдання, на які вказував куратор через соцмережу «Вконтакті», - розповіли патрульні.

«Я почав грати. Час від часу мені на телефон приходили завдання, які я виконував і як доказ відправляв фото. Проте в потойбічний світ так і не потрапив. Натомість надійшло чергове повідомлення, що я маю покінчити життя самогубством. Я дуже-дуже перелякався за своє життя. Одразу ж видалив свій акаунт з соціальної мережі . Після того жодного разу не заходив» , - розповів хлопець патрульним.

Відносно вчинення крадіжки золотих прикрас поліцейські провели виховну роботу з підлітком.

«Юнак пообіцяв, що ніколи в житті більше не піде на вчинення кримінально караного правопорушення. Він виправить оцінки в школі, буде допомагати батькам і пообіцяв патрульним почати займатися спортом», - зазначили патрульні.

Як повідомляв Житомир.info, департамент кіберполіції розповідав про виявлення у соцмережах небезпечних груп, в яких дітей доводять до самогубства.

Фото патрульної поліції Житомира

Житомир.info 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі