Події

Підприємство колишнього депутата міської ради заборгувало бюджету Житомира майже 1 млн грн

19 May 2017, 10:05

Прокуратура Житомирської області через суд вимагає від підприємства сплатити до місцевого бюджету м. Житомира майже один мільйон гривень боргу.

Про це пише прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Прокуратурою Житомирської області, з метою захисту інтересів держави та територіальної громади міста, скеровано до суду позов про стягнення з товариства з обмеженою відповідальністю заборгованості перед міським бюджетом на суму майже 1 млн грн. Йдеться про те, що в жовтні 2015 року Житомирською міською радою укладено із підприємством інвестиційний договір по експлуатації полігону твердих побутових відходів м. Житомира. За умовами договору, товариство повинно було впровадити комплекс заходів із сортування, переробки, утилізації твердих побутових відходів, а також щодо обмеження їх шкідливого впливу на навколишнє природне середовище та здоров’я людей, вдосконалення робочої карти та рекультивації полігону твердих побутових відходів. Однак взяті на себе зобов’язання не виконало, порушило умови договору та не сплачувало щомісячно 60 тис. грн на рахунок міського бюджету. Унаслідок цього держава в особі територіальної громади міста не одержала 917 тис. грн доходу. Прокуратурою області відреаговано на порушення інтересів територіальної громади м. Житомира шляхом вжиття заходів представницького характеру», - йдеться у повідомленні.

Наразі позов перебуває на розгляді у господарському суді Житомирської області.

Керівник КАТП-0628 Сергій Колесник у коментарі Житомир.info підтвердив інформацію про те, що це підприємство колишнього депутата міської ради Валентина Стойко.

«Дійсно, керівник Валентин Стойко. Підприємство зараз не працює. Воно якийсь час запускалося, то знову ламалося. Десь з осені воно не працює, вони там і не показуються, ще була якась охорона певний час, а зараз там нікого немає», - сказав Сергій Колесник.

Варто зазаначити, що Валентин Стойко був депутатом Житомирської міської ради попереднього скликання.

Як повідомляв Житомир.info, у жовтні 2015 року новий сміттєпереробний комплекс планував запустити першу лінію несортованого сміття.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі