Влада

Регіональний центр розвитку місцевого самоврядування офіційно відкрили у Житомирі

20 May 2017, 15:39

У Житомирі 20 травня відкрили регіональний центр розвитку місцевого самоврядування, що став одинадцятим офісом такого типу в Україні в рамках проекту «U-LEAD з Європою».

«Цей офіс повинен співпрацювати не лише з органами влади та самоврядування, а передусім – із громадами, які прагнуть взяти на себе повноваження зробити кращим життя українських родин, які у них проживають. Житомирська область – на сьогодні у трійці лідерів за кількістю створених громад. І я би дуже хотів, щоб цей регіон був лідером за якістю життя у них: по освіті, охороні здоров’я, плануванню територій, наданню адміністративних послуг, безпеці. Я хочу подякувати нашим партнерам, які три роки поспіль докладають усіх зусиль, аби відпрацювати разом зі нами маршрутну карту, що дасть можливість за всіма напрямками відпрацювати зміни. Ця подія має відірвати Україну від радянського минулого і дати поштовх, аби ми рухались у напрямку Європейського Союзу», – зазначив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

Він наголосив, що цей центр має перетворитися на хаб найрозумніших і найбільш відповідальних людей, які працюють над втіленням реформи децентралізації та поліпшенням життя людей.

Голова групи підтримки України в Європейській комісії Пітер Вагнер сказав, що підписана рік тому угода про втілення Програми «U-LEAD з Європою» – це європейська інвестицією її майбутнє.

«Готуючись до відвідин цього міста, я дізнався, що Житомирщина йде вперед, аби практично втілювати теорії, пов’язані з децентралізацією та розвитком місцевого самоврядування Суть європейської підтримки у цьому процесі є наділення повноваженнями людей. Україна вже багато зробила на цьому шляху: передала повноваження об’єднаним громадам, відповідні фінансові й адміністративні ресурси. Коли ми 12 місяців тому підписували програму для цієї діяльності, я говорив про те, що це не просто підтримка Україні з боку Європи, а це європейська інвестиція в українське майбутнє», – зазначив Вагнер.

Програму U-LEAD з Європою із загальним обсягом фінансування у 97 млн євро розраховано на чотири роки. Її основні напрямки – зміцнення кадрового потенціалу місцевого самоврядування та системна підтримка Центрів надання адміністративних послуг.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі