Культура

Четвертий фестиваль «ДжазоМир» у Житомирі: електронний джаз, фіналісти шоу «Голос країни» та музиканти із Польщі

20 May 2017, 21:12

«Джаз єднає нас» – саме під таким гаслом у Житомирі проходить четвертий фестиваль живої музики «ДжазоМир». На джаз-фесті зібралося близько півтисячі людей. Незважаючи на мінливість погоди, присутні ховалися під парасольками та продовжували підтанцьовувати під ритми, які задавали музиканти.

П’ятнадцятирічний Денис розповідає: із джазом у серці вже як два роки, ба більше, навіть прокидається під джазову музику.

«Полюбив джаз, коли мені було років тринадцять. Я вранці встаю, включаю джаз, роблю зарядку і знаю, що у мене буде гарний день – непотрібно сумувати», – зізнається Денис.

А от для Вікторії головніше – не стиль музики, а справжність її виконання, яку можна відчути лише наживо.

«Будь-який стиль музики залежить від періоду життя. Тому ми можемо слухати, насолоджуватися зараз, а воно в майбутньому проявиться у нашому житті. Просто люблю живу музику, тому сьогодні прийшла на фестиваль. Я думаю, що музиканти покажуть клас і гарний настрій», – ділиться Вікторія.

Організатор фестивалю «ДжазоМир» Сергій Твардовський ділиться: цьогорічний фестиваль унікальний, позаяк вдалося зібрати на одній сцені різножанрових виконавців, яких об’єднує не просто музика, а життя у стилі джаз.

«Джаз єднає нас. Це четвертий «ДжазоМир» і він, мабуть, унікальний. Різножанрові виконавці: житомирські «Cristall-Dixie», Анна Куксв, Влад Каращук та троє музикантів Джамали, електронний джаз від «New Brain Trio» із Києва, «Katya Chilly Group», джаз-тріо з Польщі «Freenology». Я дуже задоволений, що в Житомирі є така різноформатна палітра заходів, в яких кожен знайде своє. Хто полюбляє джаз, запрошуємо сюди, а хто не знає, що таке джаз, – теж запрошуємо подивитися, а раптом скажете, що джаз – це моє теж. Джаз – це імпровізація, це не просто музика, це життя у стилі джаз: поважай себе, слухай джаз, якщо більше людей будуть поважати себе, ми будемо жити в іншій країні. Джазова Україна – це щось неймовірне», – розповідає організатор фестивалю «ДжазоМир» Сергій Твардовський.

Фестиваль музики «ДжазоМир» відбувся за підтримки не лише місцевої влади, а й ряду спонсорів, серед яких – завод «Кромберг енд Шуберт Україна» та підприємство «Євроголд Індестріз ЛТД».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі