Місто

Житомирські школярі посіли призові місця на Всеукраїнському конкурсі

21 May 2017, 11:05

Житомирські школярі посіли призові місця та здобули відзнаки на Всеукраїнському конкурсі юних раціоналізаторів та винахідників еколого-натуралістичного напряму.

Про це Житомир.info повідомив директор Житомирського міського центру науково-технічної творчості учнівської молоді Володимир Васьківський.

У межах всеукраїнських і міжнародних науково-освітніх проектів «Україна-Європа-Світ-2017» з 16 по 18 травня в Національному еколого-натуралістичному центрі учнівської молоді, за підтримки Національної академії наук України, Державної служби інтелектуальної власності України, Державного підприємства «Український інститут інтелектуальної власності» відбувся щорічний Всеукраїнський конкурс юних раціоналізаторів та винахідників еколого-натуралістичного напряму. До участі у конкурсі були запрошені 150 молодих раціоналізаторів і винахідників з усієї України віком від 12 до 15 років. Місто Житомир представили п’ять вихованців Житомирського міського центру науково-технічної творчості учнівської молоді. Учениця 8 класу ЗОШ № 30 Катерина Похильченко посіла друге місце у секції «Фізика». Учень 8 класу ЗОШ № 30 Олександр Закревський у секції «Ресурси енергозбереження» також виборов ІІ місце. Робота учениць 8 класу ЗОШ № 30 Тетяни Мельник та Аріни Корзун відзначена призом глядацьких симпатій. До речі, наймолодшому учаснику фінального етапу Всеукраїнського конкурсу дослідницько-експериментальних робіт з природознавства «Юний дослідник» лише дев’ять років – це учень 4 класу ЗОШ № 5 Михайло Шубін», – розповів Володимир Васьківський.

Кращі учасники конкурсу отримали почесні кубки від Державного підприємства «Український інститут інтелектуальної власності», а також цінні призи від ТОВ «Технології відновлених ресурсів» і Президіуму Національної академії наук України.

Фото Житомирського міського центру науково-технічної творчості учнівської молоді

Як повідомляв Житомир.info, протягом семестру 15 студентів із Житомирської області отримуватимуть президентські стипендії.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі