Місто

День відкритих дверей у житомирському навчальному центрі ВДВ: показова стрілянина та розбивання пляшок із вигуками «За ВДВ»

21 May 2017, 13:54

Єдиний в Україні навчальний центр ВДВ у Житомирі відкрили всього лише два роки тому, а через нього вже пройшли більш як 6 тисяч десантників. Їхню підготовку, каже командувач Високомобільних десантних військ Збройних Сил України Михайло Забродський, проводять за спеціальними методиками.

«У курс підготовки військовослужбовця ВДВ входить курс повітрянодесантної підготовки. Особлива увага приділяється фізичній підготовці, навичкам рукопашного бою, орієнтування на незнайомій місцевості, діям у складі дрібних підрозділів і діям на територіях, які контролюються противником. У навчального центру є досить серйозне майбутнє, серйозна програма подальшого розвитку з метою нарощування його спроможностей, щодо підготовки підрозділів та опанування новими системами підготовки», – розповідає Михайло Забродський.

Аби показати свої досягнення з військової підготовки, у 199-му навчальному центрі ВДВ влаштували день відкритих дверей. Від ранку на плацу військової частини відвідувачів зустрічали сотні військовослужбовців на чолі із начальником Святославом Щербиною.

«Навчальний центр є і буде навчальним форпостом військової науки та майстерності. Особливі слова подяки хочеться сказати колективу навчального центру, адже без вашої самовідданої та часто цілодобової виснажливої праці та служби всього цього не було би», – каже начальник 199-го навчального центру ВДВ Святослав Щербина.

Щоб показати свої вміння, військовослужбовці влаштували не просто парад техніки та стройову ходу, а показові виступи. Військова техніка, гучна показова стрілянина та захват противника. Не обійшлося і без демонстрації рукопашного бою та розбиття пляшки з вигуками «За ВДВ».

Окрім цього, у рамках святкувань другої річниці навчального центру, кращих військовослужбовців нагородили: годинниками, нагрудними відзнаками та грамотами. Привітати десантників прийшли також представники духовенства та обласної влади.

«Бути військовослужбовцем, який пройшов навчання у центрі ВДВ дуже престижно. Навички, отримані в центрі, неодноразово рятували життя бійців на передовій. Ви, по праву, еліта Збройних Сил України. Пишаюсь тим, що Житомирщина є центром ВДВ і центром підвищення військової кваліфікації», – зазначив заступник голови – керівник апарату Житомирської облдержадміністрації Олексій Ясюнецький.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі