Місто

За кошти волонтерів у навчальному центрі ВДВ відкрили капличку та пам’ятну дошку загиблим житомирським десантникам

21 May 2017, 14:51

У військовій частині, що по вулиці Чуднівській у Житомирі, за кошти волонтерів і меценатів звели дерев’яну капличку.

Ідея належить волонтерці Тетяні Примак, яка й шукала шляхи її втілення. Жінка розповідає: зверталась до друзів, бізнесменів, усіх небайдужих, збираючи допомогу по крихті. Тетяна зізнається: у середині каплички немає ані позолоти, ані вишуканої ліпки з розписами. Проте каже: там є найголовніше – ікони, місце, де можна поставити свічку та віра людей, які будуть ходити до каплички.

«Люди зі Стрижівки пам’ятник надали, інші дах допомогли придбати, Юрій Маковій із Києва фінансово мені допоміг. Щось за повну вартість було придбано, щось – за півціни куплялося, дещо безплатно давалося, – і це так, за три тижня. Завдяки друзям усе вдалося. Була і моральна підтримка, і фінансова, і фізична, хлопці з полігону, з навчального центру дуже допомогли. Якось так всі гуртом і у нас вийшло таке місце, де кожна мама загиблого може прийти, дитину можна привести і показати, що тато перші кроки починав з цього 199 центру», – розповідає волонтер Тетяна Примак.

Також біля каплички встановили пам’ятник на честь загиблих військовослужбовців Високомобільних десантних військ Збройних Сил України. Відкрити його запросили родину загиблого кіборга Дмитра Ільницького. Наостанок представники духовенства на чолі із єпископом Житомирським і Овруцьким Паїсієм молитовно освятили будову та пам’ятну дошку біля неї.

Як повідомляв Житомир.info, з нагоди другої річниці від заснування у 199-му навчальному центрі ВДВ відбувся день відкритих дверей, у рамках якого відбулося нагородження військовослужбовців і також показові виступи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі