Місто

У Житомирі вдруге пройшли змагання з веслування на човнах-«драконах», присвячені пам’яті Сергія Ліміновича

21 May 2017, 19:25

У Житомирі стартували другі змагання присвячені пам’яті найтитулованішого веслувальника області – Сергія Зеноновича Ліміновича. Повеслувати на човнах «драконах» по річці Тетерів з’їхалося близько 300 спортсменів з восьми міст України. В очікування свого запливу, команди придивляються до човнів-драконів та роблять розминку. Пан Юрій ділиться: «Регата пам’яті Сергія Зеноновича Ліміновича» для нього не просто змагання. Адже, останній був для нього прикладом спортсмена-веслувальника, який підкорив драгонбот.

«Сергій Зенонович Лімінович – це видатний спортсмен Житомирщини, один із кращих веслувальників в Україні. Я пам’ятаю слова свого тренера, він завжди ставив у приклад техніку веслування Сергія Зеноновича, коли ми зустрічалися на воді. Казав, щоб ми спостерігали за технікою веслування Сергія Зеноновича та намагалися й собі робити так само: чіплятися за воду, пересувати човен, давати човну викатувати. Сергій Зенонович Лімінович був для нас прикладом», – ділиться співорганізатор змагань Юрій Бардашевський.

На човнах-драконах веслують не лише професіонали, а і аматори. На думку президента Федерації з веслування на драгонботах пана Валерія – це іще раз доводить, що у цьому виді спорту кожен може знайти себе.

«Будь-хто може без особливої підготовки прийти, спробувати себе та зрозуміти, що це його. Прийти на воду, відштовхнутись від негативних емоцій, разом із тим – це здоров’я нації. Люди відпочивають на свіжому повітрі, ми відриваємо людей від комп’ютерів. Хочу наголосити на тому, що цьогорічні змагання проходять на більш високому рівні, однак все одно потрібно прагнути до кращого та вдосконалюватись», – говорить президент Федерації з веслування на човнах «Дракон» Валерій Моргун.

З-поміж драгонботів, бачимо веслувальників на спортивних дошках, які поки невпевнено, але опановують своєрідне ноу-хау. Тут і дошки з веслом, ба навіть з вітрилом, а виготовили їх ні деінде, а у Житомирі, на підприємстві «Євроголд». Головний технолог виробництва Олексій запевняє: зроблені вони за унікальною технологією.

«Виготовляємо дошки за інноваційними технологіями, використовуємо композитні матеріали, сендвіч-конструкції, дошка має пустотілу конструкцію. Я б сказав, що це чи не єдине виробництво таких дощок, у порівнянні із пінопластовими дошками, які виготовляють у світі. З червня планується відкриття бази водних видів спорту, ми плануємо підготувати до того часу кількадесят дощок, аби люди могли спробувати веслувати на них. Адже, для людей усе це в дивину», – каже головний технолог виробництва спортивних дощок на підприємстві «Євроголд Індестріз ЛТД» Олексій Котюк.

А поки одні просто розважаються, спортсмени продовжують змагатися за кубки та звання кращої команди веслувальників «Регати пам’яті Сергія Зеноновича Ліміновича».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі