Влада

Держпродспоживслужба моніторитиме ціни на «доступні ліки» в аптеках Житомирської області

22 May 2017, 14:45

Головне управління Держпродспоживслужби в Житомирській області збиратиме дані про ціни на лікарські засоби, вартість яких підлягає відшкодуванню згідно із державною програмою «Доступні ліки».

Про це 22 травня повідомив сайт Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у Житомирській області.

«Сектор контролю за регульованими цінами головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області, на виконання програми Уряду, запроваджує проведення постійного моніторингу державних регульованих цін на лікарські засоби, вартість яких підлягає відшкодуванню згідно із державною програмою «Доступні ліки». Аптечні мережі міста і області щомісячно подають до Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області інформацію за встановленою формою про застосування державних регульованих цін на лікарські засоби, які беруть участь у програмі «Доступні ліки», - інформує Держпродспоживслужба.

Моніторинг слід відрізняти від перевірок, - зауважив у коментарі Житомир.info в. о. начальника головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Ігор Волківський.

«Це не перевірки, це моніторинг. Держпродспоживслужба довела до нашого відома перелік певних питань. Є перелік аптек, які працюють за програмою відшкодування ліків, перелік препаратів за програмою «Доступні ліки», є табличний матеріал і адреси аптек. З сьогоднішнього дня ми почали доводити до їхнього відома інформацію про здійснення такого моніторингу. Просимо, поки лише просимо, доводити до нашого відома необхідну інформацію. Перевірок немає і, думаю, найближчим часом їх не буде, бо перевірки на сьогодні дозволені лише з питань безпечності харчових продуктів», - сказав Ігор Волківський.

З його слів, управління Держпродспоживслужби перебуває на етапі доведення інформації до аптечних закладів, і про очікувані результати моніторингу говорити зарано.

Нагадаємо, що моніторинг — це комплексна система спостережень, збору, обробки, систематизації та аналізу інформації про стан навколишнього середовища, яка дає оцінку і прогнозує його зміни, розробляє обґрунтовані рекомендації для прийняття управлінських рішень.

Нагадаємо, в Україні з 1 квітня 2017 року почала діяти програма «Доступні ліки», яка передбачає відшкодування ліків для хворих на діабет 2-го типу, бронхіальну астму та серцево-судинні захворювання. У 2017 році на реімбурсацію ліків для жителів Житомирської області держава виділила 16 млн 4 тис. 200 грн. Перелік аптек Житомира, які беруть участь у програмі «Доступні ліки», тут, аптек області – тут.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 11 травня 2017 року в Житомирській області нараховувалося 269 аптек, пунктів та кіосків, де відпускаються лікарські засоби за програмою «Доступні ліки».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі