Політика

Житомирські свободівці долучилися до святкувань Дня Героїв в Україні

22 May 2017, 20:53

«Знаємо. Віримо. Пам’ятаємо» - саме так називається обласний конкурс серед учнів, який присвятили Дню Героїв. Школярі змагалися у трьох номінаціях: наймолодші вправлялися у образотворчому мистецтві, старші ж обрали для себе написання есе та зйомку відеосюжетів.

«У них вже є початок формування світогляду і для того, щоб він був дійсно українським, щоб вони в душі завжди залишалися справжніми українцями ми охопили таку категорію дітей», - розповідає вчитель початкової школи Житомирської міської гуманітарної гімназії №23 Тетяна Паламарчук.

Привітати переможців конкурсу та розповісти свою історію боротьби за справжнє – українське, прийшов і голова фракції ВО «Свобода» у Житомирській обласній раді Сидір Кізін.

«Свого часу піднімали у школі прапор України, ще за радянських часів. А наші прекрасні вчителі, які присутні тут і сьогодні, віталися з нами потай «Слава Україні». І ми сьогодні говоримо про тих, хто у всі ці часи вів нерівну боротьбу, але ми маємо зараз Україну. Ми маємо сьогодні виклик, який був і перед поколінням Степана Бандери, і нашого земляка Олега Ольжича. Ми сподіваємось на вас, на молодь, що ви донесете правду до своїх дітей і що ми ніколи не будемо тими Іванами, які не знають свого роду», - зазначив Сидір Кізін.

Семикласник Денис із Олевщини точно знає ціну свободи країни, адже його батько військовослужбовець та півтора роки пробув у зоні АТО. Тому в своєму переможному есе хлопець і написав про свого героя – батька.

«Я писав, що мій тато – моя найбільша гордість. Про те, як він був в АТО, як мама нервувалась за нього, як ми хвилювалися», - каже Денис.

Зрештою, кожен переможець отримав подарунок та грамоту. Не оминули увагою і вчителів, які займаються патріотичним вихованням дітей. Насамкінець, гімназисти влаштували концерт із українськими піснями та танцями. Долучилась до святкувань Дня Героїв і житомирська школа №15. Тут діти віддячують визволителям та тим, хто і зараз виборює незалежність України – своїми знаннями. А от на кращих знавців історії та права чекали подарунки та грошова винагорода від свободівця Сидора Кізіна. За словами останнього, кожен повинен пам’ятати свою історію та своїх героїв.

«В цей день ми відзначаємо як лицарів Київської русі, так і лицарів козацьких часів, бійців УПА, Тараса Бульби-Боровця, дисидентів 60-х років і звичайно Героїв Небесної Сотні, бійців добровольчих батальйонів, бійців ЗСУ, які дають відсіч агресору, які обов’язково звільнять наші території, щоб Україна стала незалежною, самостійною та соборною державою. Історія, як матір наук, вона нас вчить. Якщо ми знаємо історію, ми можемо планувати своє майбутнє. Думаю, що сьогоднішні талановиті діти - це і є майбутня еліта України», - зауважує голова фракції ВО «Свобода» у Житомирській обласній раді Сидір Кізін.

Він каже, що нині бібліотечні фонди шкіл бажають бути кращими, тому вже найближчим часом обіцяє керівництву ЗОШ №15 закупити кілька нових книг з історії як України, так і Поліського краю.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі