Влада

Мер Житомира про акцію медиків під Кабміном: Це ініціатива профспілок

23 May 2017, 14:38

Влада Житомира не має ніякого відношення до організації акції працівників медичної сфери під Кабінетом Міністрів України.

Про це на брифінгу 23 травня журналістам розповів мер Житомира Сергій Сухомлин.

«Це ініціатива профспілок, і я людям не можу заборонити це робити. Це їх право – отримати заробітну плату за ту роботу, яку вони роблять. Ми спілкувалися з Матвієм Володимировичем (Хреновим – заступником міського голови), були в Міністерстві фінансів, МОЗі. У нас є листи, які підтверджують те, що держава заборгувала житомирським медичним працівникам. Сума (боргу) на цей рік складає близько 63 мільйонів гривень. Ми вже більше 3 мільйонів виділили на зарплату. У Міністерстві охорони здоров’я є резерв у 300 мільйонів гривень. Я думаю, що якраз такі дії наших медичних працівників повинні спонукати його все ж таки виділити ці кошти. Кабмін повинен виділити кошти і закрити цю проблему», - вважає міський голова.

Він також повідомив, що медики не отримали зарплату не тільки на Житомирщині.

«Є багато областей, які мають таку проблему. Чернігівська та ряд інших. Є, приміром, Харків, де населення в 4 рази більше, ніж у Житомирі, а бюджет розвитку – в 16 разів. Тому деякі міста закривають своїм бюджетом цю проблему. З бюджетом Житомира закривати цю проблему коштами, які платять платники податків – я вважаю, це неправильно», - сказав Сухомлин.

З його слів, в освітян цього року немає проблем із зарплатою, оскільки в минулому році Міністерство освіти передбачило в бюджеті субвенцію в повному обсязі.

«В минулому році міська влада виконала свої зобов’язання, і всі освітяни до Нового року отримали заробітну плату. А вкінці року ми отримали майже 30 млн грн субвенції. А МОЗ недопрацювало», - пояснив мер Житомира.

Зі слів заступника мера Житомира Матвія Хренова, враховуючи диверсифікацію зарплат лікарів і санітарних працівників, різниця в зарплаті яких на сьогодні становить в середньому 300 грн, дефіцит коштів на зарплати працівникам житомирських медичних установ становить 128 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, 23 травня житомирські медики поїхали у Київ «вибивати» собі зарплату.

Секретар Житомирської міської ради Наталія Чиж  в цей день взяла відпустку за власний рахунок

Фото учасника акції

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі