Місто

На святкування Дня Європи в Житомирі з міського бюджету витратили понад 700 тис. грн

23 May 2017, 15:52

У Житомирі Дні Європи святкували із розмахом: концертами, флешмобами, виставками, ба навіть публічними дискусіями. Нині ж у міськраді підсумовують витрати та оцінюють рівень проведення. Чиновники зізнаються: планували витратити на святкування близько мільйона гривень. Однак не те що не перебрали бюджет, а ще й зекономили 240 тис. грн від запланованої суми.

«У рамках бюджету було заплановано близько мільйона гривень – 950 тис. грн. Витратили 710 тис. грн», – ділиться Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

«Цифра запланованої витрати коштів гуляла, тому що ми фінансували поселення і харчування делегацій, і ми до останнього дня не знали точну кількість людей і вона постійно змінювалась», – додає заступник Житомирського міського голови Матвій Хренов.

Врешті, на Дні Європи у місто приїхали 38 офіційних делегатів із Грузії, Болгарії та Польщі. Крім того, були й польські артисти. На масштабність проведення свята, каже міський голова, вплинула не лише європейська підтримка українців і запровадження безвізу, а й можливість завдяки таким заходам залучити у місто іноземних інвесторів.

«Майже рік тому в Українському домі ми проводили виставку до Дня незалежності Республіки Словенії, на якій була присутня посол Словенії. Після того, як Словенія виділила Україні грант на 3 млн євро для проектів по енергоефективності, усі ці кошти отримав саме Житомир. Це і є ті зв’язки та комунікації, які налагоджуються у рамках таких заходів. Адже ті міста, які демонструють свою відкритість європейським містам, які й говорять про європейські цінності та докладають зусилля, щоб зрозуміти Європу та інтегруватися у її культурний простір, ті, хто показують себе європейцям, – вони 1 отримують у першу чергу підтримку», – зазначає мер Житомира.

Як повідомляв Житомир.info, святкування Дня Європи Житомирі стартувало 19 травня з концерту на майдані Корольова. Другого дня, 20 травня, на вулиці Михайлівській відбувались різноманітні презентації, майстер-класи, а представники міст-побратимів із іноземних делегацій пригощали перехожих солодощами, а Віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко та європейські дипломати разом з тим відкрили регіональний центр розвитку місцевого самоврядування. Крім того, на Михайлівській відбулась публічна дискусія на тему «Європейські цінності. Досвід добросусідства», пройшла культурно-мистецький фестиваль національних товариств міста Житомира та фестиваль європейської кухні, о 16:00 розпочнеться виступ вуличних музикантів: запрошені гості «ATOMIC SIMAO» (м. Київ). До того ж, у рамках відзначення Дня Європи у Житомирі відкрили меморіальну дошку Леху Качинському.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі