Влада

Житомирська облрада стурбована: у новостворених ОТГ немає служб у справах дітей

23 May 2017, 16:51

Житомирська обласна рада планує ухвалити звернення до керівників об’єднаних територіальних громад області щодо забезпечення захисту прав та інтересів дітей.

Відповідний проект рішення сесії з текстом звернення 23 травня оприлюднений на сайті облради.

«Ми, депутати обласної ради, стурбовані ситуацією щодо відсутності системи захисту прав дітей, що проживають на території об’єднаних територіальних громад. На виконання Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», в області утворено 32 об’єднані територіальні громади, на території яких проживає майже 52 тис. дітей, що складає 22 % дитячого населення області, серед них - 940 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 864 дитини, які перебувають у складних життєвих обставинах, що становить третину дітей, які перебувають на обліку у службах у справах дітей райдержадміністрацій, міськвиконкомів... У даний час лише у 4 ОТГ (Брусилівській, Станишівській, Тетерівській та Ушомирській) створені служби у справах дітей, ще в 7 ОТГ (Червоненській, Семенівській, Барашівській, Олевській, Білокоровицькій, Корнинській, Іршанській) призначено окремих спеціалістів з питань захисту дітей. У 5 ОТГ (Баранівській, Дубрівській, Вишевицькій, Новоборівській, Краснопільській) питаннями захисту дітей займаються спеціалісти, які перебувають в складі інших структурних підрозділів. У решті ОТГ відсутні окремі спеціалісти, які займаються питаннями забезпечення та захисту прав дітей», - йдеться у проекті звернення.

Депутати облради пропонують всім об’єднаним територіальним громадам створити службу у справах дітей (ввести в штатний розпис посаду спеціаліста служби у справах дітей) відповідно до кількості дитячого населення, яке проживає на території ОТГ.

Звернення планують прийняти на одинадцятій сесії обласної ради, яка відбудеться 25 травня.

Як повідомляв Житомир.info, в березні цього року віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко говорив, що 30% всіх ОТГ в Україні створені у трьох областях: Дніпропетровській, Житомирській і Тернопільській. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі