Місто

Влада Житомира заявляє, що в лікарнях міста почали ставити більш точні діагнози

23 May 2017, 16:57

У житомирських лікарнях зменшується відсоток розбіжності діагнозів: похибка у діагнозі на 100% пацієнтів складає 2% (у попередні роки -  більше 3%).

Про це 23 травня повідомила прес-служба Житомирської міськради з посиланням на міського голову Сергія Сухомлина.

«Завдяки активному використанню нового обладнання, яке було придбане у минулому році, значно скоротився час перебування пацієнтів в приймальних відділеннях лікарень: в середньому зі 120 хвилин до 60-80 хвилин в лікарнях для дорослого населення та до 20 хвилин в дитячій лікарні. За словами міського голови, таких показників вдалося досягнути завдяки реалізації програми «Невідкладна медична допомога». Вона була реалізована завдяки співфінансуванню з державного та міського бюджету», - інформує мерія.

«Нове обладнання допомагає встановити точний діагноз та одразу розпочати лікування, що в підсумку впливає на кінцеві показники діяльності лікарень. Простими словами, правильно встановлений діагноз – це ще одне врятоване життя», - цитує прес-служба Сергія Сухомлина.

За проектом «Невідкладна медична допомога» проведений ремонт в приймально-діагностичному відділенні ЦДМЛ (776,3 тис грн) та придбано сучасне діагностично-лікувальне і лабораторне обладнання для приймальних відділень міських лікарень: аналізатори крові та сечі, апарати УЗД, мобільні рентгенівські апарати, монітори пацієнта, пульсоксиметри, електрокардіографи, дефібрилятори, тощо на загальну суму 15,2 млн грн, - нагадують в мерії.

Як повідомляв Житомир.info, з лютого 2017 року хворих першої міської лікарні Житомира обстежують на сучасному обладнанні, а нове обладнання Житомирської дитячої лікарні видає результати деяких аналізів вже через 5 секунд.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі