Місто

Уночі житомирські копи відправили на штрафмайданчик три мопеди

24 May 2017, 12:25

За ніч патрульні поліцейські Житомира доправили на штрафмайданчик мототранспорт, що не був зареєстрований.

Про це 24 травня повідомило управління патрульної поліції міста на своїй сторінці у Facebook.

«Уночі 23 травня патрульні виявили три моторолери, що рухалися з порушенням правил дорожнього руху. Один двоколісний транспортний засіб був не зареєстрований. Інші два водія не мали при собі посвідчення водія з відповідною категорією на право керування транспортним засобом. Мопеди евакуювали на арештмайданчик», - інформує поліція.

Прес-служба управління пояснює: забрати транспортний засіб може власник транспорту, пред’явивши правовстановлюючі документи, або водій після офіційної реєстрації.

«Відповідно до Закону України «Про Дорожній рух» передбачена державна реєстрація і облік транспортних засобів, що експлуатуються на вулично-шляховій мережі. Мотоцикли всіх типів мають бути офіційно зареєстровані, кріплення номерних знаків є обов’язковим. Особи впродовж 10 діб після купівлі транспортного засобу мають його зареєструвати. Для мопедів, моторолерів з об’ємом двигуна до 50 куб сантиметрів або електродвигуном до 4 кВТ водії мають відкрити категорію А1. Категорія А встановлюється для двухколісних транспортних засобів з двигуном понад 50 куб. сантиметрів або ж електродвигун 4 кВТ і більше», - інформує поліція.

Як повідомляв Житомир.info, нещодавно в Коростенському районі в рибалки вкрали та розібрали мопед.

Фото зі сторінки патрульної поліції

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі