Економіка

У Черняхівському районі відбулася зустріч представників влади з іноземними інвесторами

24 May 2017, 16:49

23 травня 2017 року в рамках відзначення Дня Європи в Україні відбулася зустріч голови районної державної адміністрації Павла Ігнатенка, директора департаменту економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва Житомирської облдержадміністрації Олексія Шатила із засновником підприємства з іноземними інвестиціями ТОВ «Даніко» Андерсом Даніелем Брусендорффом, його директором Віктором Іваницьким, технічним директором Валерієм Логвинюком та директором фірми Аааsted Aps Крістіаном Пол Аастедом, який є основним замовником продукції даного підприємства.

Слід відмітити, що зустріч в такому форматі відбулася вперше за 16 років від дня заснування підприємства.

Засновник ПІІ ТОВ «Даніко» та його директор вітали представників влади та познайомили гостей з роботою підприємства, розповіли про подальші наміри щодо його розвитку та вливання нових інвестицій в економіку району, налаштовані на подальшу тісну співпрацю бізнесу та влади.

Дане підприємство працює в Черняхівському районі з 2001 року, виробляє комплектуючі частини та деталі для ліній по виробництву шоколаду. Це справжнє європейське підприємство з сучасним високоточним обладнанням. Для працівників тут створені належні умови праці, забезпечено достойний рівень заробітної плати та соціальний захист.

За роки роботи ПІІ ТОВ «Даніко» наростило свої потужності, збільшило обсяг та асортимент продукції, забезпечило робочими місцями 150 мешканців району. В перспективі створити ще 20 робочих місць. На даний час ведеться будівництво нового цеху та реконструкція приміщення для їдальні. Загальний обсяг капітальних інвестицій, залучених в минулому році, становить 7 мільйонів гривень. Питома вага ПІІ ТОВ «Даніко» в обсязі реалізації промислових підприємств основного кола району становить 36 відсотків.

Інвестори повідомили про те, що вони й надалі будуть вкладати кошти в розвиток підприємства та підготовку кваліфікованих робітничих кадрів. А тому зацікавлені в розвитку професійно-технічної освіти в районі на базі Головинського вищого професійного училища нерудних технологій. У зв’язку з цим налаштовані надавати допомогу у забезпеченні сучасним навчальним обладнанням. На сьогодні вже передано училищу чотири сучасні електрозварювальні апарати.

Голова райдержадміністрації Павло Ігнатенко та директор департаменту економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва Житомирської облдержадміністрації Олексій Шатило вручили засновнику підприємства Андерсу Даніелю Брусендорффу та директору фірми Аааsted Aps Крістіану Пол Аастеду почесну грамоту від імені голови Житомирської обласної державної адміністрації Ігоря Гундича за вагомий внесок у розвиток підприємницької діяльності області та грамоту районної державної адміністрації за надання допомоги в ліквідації наслідків негоди взимку 2016-2017 років.

Під час зустрічі голова Черняхівської райдержадміністрації Павло Ігнатенко зазначив, що сприятиме розвитку двосторонніх відносин, спрямованих, як на розвиток підприємства, так і на розвиток економіки району.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі