Місто

Під час велодня на Замковій горі на житомирян чекає тріал-шоу та кіно просто неба

24 May 2017, 17:29

У неділю, 28 травня, на Замковій горі відбудеться найочікуваніша серед велосипедистів Житомира подія – офіційно пройде Велодень, на який запрошені усі бажаючі містяни.

Напередодні заходу уповноважений з питань велотранспорту Житомирсьокї міської ради Олександр Папірний показав маршрут, за яким рухатимуться велосипедисти, розповів, що чекає на житомирян, котрі викотять своїх двоколісних коней недільного ранку, та пояснив, чому після проїзду колони вулицями Житомира не варто одразу їхати додому та пересідати на автомобіль або громадський транспорт.

«Я думаю, що кожен житомирянин-велосипедист очікує на цю подію, ще починаючи з зими. 28 травня збираються учасники з 10:00 по 11:00 на Замковій горі. Тут формуємо колону, потім з 11:00 колона стартує. У супроводі поліції організовано проїжджаємо містом. Десь приблизно о 12:00 повертаємось на Замкову гору і тут нас чекає багато велосипедних активностей», – каже Олександр Папірний.

Уповноважений з питань велотранспорту переконує, кожен учасник акції знайде собі заняття до душі та обіцяє: нудно не буде нікому.

«Поліція розповість про правила дорожнього руху для велосипедистів. Ми дамо майстер-клас по обслуговуванню велосипедів. Будемо спілкуватись і запитувати житомирян, які їздять на велосипедах, як вони їздять містом, які саме вулиці задіяні. Для того, щоб ця інформація потім пішла в концепцію велоінфраструктури. Родзинкою нашого Велодня буде тріал-шоу. Приїдуть хлопці-професіонали, побудують тут трасу із пелетів і покажуть нам, що на велосипеді можна не тільки прогулятись по парку чи їздити на роботу, а й поскакати по різних екстремальних штуках. На вечір планується велокіно. Не скажемо поки, що саме ми будемо дивитись, але, звичайно, на велосипедну тематику. Будемо дивитись кіно просто неба з використання велогенератора, тобто ніякої підключки, а тільки альтернативна енергія», – розповідає Папірний.

Для участі у велопробізі не потрібно жодної реєстрації. Головне це бажання та гарний настрій, переконують організатори акції.

«Друзі, шукайте велосипеди, підкачуйте колеса і приїжджайте на десяту годину на Замкову гору. Ми чекаємо всіх. Думаю, цього року ми будемо бити рекорди. Покажемо, що тут в Житомирі потужна велоспільнота», – запрошує уповноважений з питань велотранспорту міської ради.

Нагадаємо, «Велодень-2016» у Житомирі відзначився рекордною кількістю учасників.

Як повідомляв Житомир.info, в ефірі програми «Діалоги» Олександр Папірний розповідав що потрібно зробити, щоб житомиряни пересіли на велосипеди та що заважає належному розвитку велосипедної інфраструктури.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі