Суспільство

У коростенському парку на 5 історичних пам’ятках встановили QR-коди

25 May 2017, 10:40

Коростенським туристично-інформаційним центром було проведено роботу по встановленню QR-кодів на історичних пам’ятках, які знаходяться на туристичному маршруті міста.

Про це пише сайт Коростенської міської ради.

«З допомогою QR-кодів туристи зможуть самостійно отримувати більш цікаву та насичену інформацію про історію Коростеня. В подальшому планується встановлення таких кодів на військовій техніці що розміщена біля військово-історичного комплексу «Скеля», - йдеться на сайті.

У коментарі Житомир.info заступник Коростенського міського голови Олександр Дзиґа розповів про те, що затрати на встановлення таких кодів йдуть мінімальні.

«У нас працює нормально туристично-інформаційний центр, там молодий креативний керівник. А враховуючи те, що сьогодні ми орієнтуємося на молоде покоління, яке більш продвинуте, має сучасні гаджети, їх би зацікавив не той напис, що є на пам’ятнику, а яку інформацію дасть QR – код. Вчора ми повністю на всіх пам’ятках, які у нас розташовані в парку культури та відпочинку, встановили QR – коди. Розташовані вони на 5 пам’ятниках, плюс ми добавили достатньо велику кількість інформації по наших пам’ятниках у Вікіпедію. Цей напрямок ми будемо продовжувати і в подальшому. Наступний крок ми плануємо, у нас є оновлений пам’ятник учасникам Української революції початку 20 століття, ми хочемо достатньо велику інформацію набрати по Коростеню 1917-1920-х років, «Роль коростенців і міста в цілому в подіях Української революції початку 20 століття», зараз наповнюємо цією інформацією. Якщо чесно, на це ми затратили копійки, це навіть не тисячі гривень», - розповів Олександр Дзиґа.

Як повідомляв Житомир.info, Коростенська міська рада разом з одним із місцевих підприємців планує встановити в Коростені Ейфелеву вежу.

Фото з сайту Коростенської міськради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі