Влада

Громадських активістів та інших громадян пускатимуть на сесії Житомирської облради тільки після реєстрації

25 May 2017, 11:36

Житомирська облрада 25 травня проголосувала за внесення змін до регламенту роботи, зокрема встановивши порядок доступу громадян до засідань сесії.

Рішення підтримали 39 із 61 присутнього депутата.

«Жодної мови про закриті засідання, нічого нового у проекті рішення немає. Новизна лише в тому, що встановлюється порядок доступу громадян до пленарних засідань сесій обласної ради. Законом України «Про місцеве самоврядування» передбачено, що обласна рада може встановлювати такий доступ. І ми це зробили. Тому що в країні йде війна, і для забезпечення безпеки присутніх у залі введена норма, що кожен громадян, який має бажання бути присутнім на сесії, має звернутися до обласної ради, показати свій паспорт або інший документ, який посвідчує його особу, він спокійно проходить до сесійної зали», - пояснив депутат від «Самопомочі» Олег Пасічник.

Голова регламентної комісії, депутат облради Сидір Кізін додав, що таке рішення зобов'язує громадян, зокрема громадських активістів, реєструватись так само, як це роблять депутати. У випадку ж, якщо особа порушує порядок на сесії, їй може бути відмовлено у подальшій участі в її роботі.

Як повідомляв Житомир.info, 27 березня регламентна комісія визначила нові правила допуску «активістів» на сесії Житомирської облради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі