Події

Рівненські пенсіонери віддали шахрайці з Житомирської області майже 55 тис. грн

25 May 2017, 17:17

Рівненська місцева прокуратура затвердила обвинувальний акт стосовно мешканки Житомирської області за фактами вчинення нею крадіжки, грабежу та шахрайства, що завдало значної шкоди потерпілим.

Про це 25 травня повідомив офіційний сайт Рівненської місцевої прокуратури з посиланням на свого керівника Володимира Самардака.

«На лаву підсудних потрапить 39-річна жінка, яка обманним шляхом заволоділа коштами громадян на суму майже 55 тис грн. У ході досудового розслідування встановлені дані, що жінка телефонувала на стаціонарні абонентські номери рівненчан, здебільшого людям похилого віку,  та повідомляла завідомо неправдиву інформацію про те, що їх рідні вчинили тяжкий злочин і зараз потребують фінансової допомоги. Шахрайка запевняла, що у разі передачі їй необхідної суми коштів вона вирішить питання про непритягнення родичів до відповідальності. За грішми приходила сама до помешкань потерпілих та забирала гроші, інколи навіть в доларовому еквіваленті. Як тільки останні з’ясували, що обдурені, звернулися до правоохоронців», - інформує прокуратура.

Внаслідок шахрайських дій постраждали 7 жителів міста Рівне, двох з яких жінка після зустрічі ще й обікрала, - уточнюють на сайті.

Злочин було розслідувано слідчими Рівненського відділу поліції за процесуального керівництва Рівненської місцевої прокуратури.

«Встановлено також, що аферистка телефонувала й іншим жителям обласного центру та області, однак вони були більш обачливими і не потрапили на «гачок». Обвинувальний акт стосовно шахрайки скеровано до Рівненського міського суду для розгляду по суті. Найсуворіше покарання, яке загрожує підсудній, - позбавлення волі на строк до 6 років», - повідомляє сайт Рівненської прокуратури.

Як повідомляв Житомир.info, в цьому ж місяці житомирянка «подарувала» незнайомцю iPhone 6S, а жителька райцентру продала чуже житло за папірці. У квітні 2017 року кіберполіція викрила жительку Малина, яка на Інтернет-аукціонах давала оголошення про продаж товарів і просила повну передплату. В березні 2017 «представниця супермаркету» видурила у жительки Житомирської області більше $3 тис.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі