Місто

Житомирських перевізників зобов’язали розмістити в маршрутках списки пільговиків, які їздитимуть безкоштовно

26 May 2017, 09:39

26 травня у всіх житомирських маршрутках мають висіти списки пільговиків, яким гарантується право на безкоштовний проїзд.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник міського голови Житомира з питань транспорту Дмитро Ткачук.

«Сьогодні дав доручення до завтра в салонах всіх міських маршруток розмістити інформацію про перелік діючих пільгових категорій громадян. Всі перевізники проінформовані. Ті, хто не виконає - мають шанс отримати свій перший штраф в сумі 850 грн», - написав посадовець 25 травня .

У коментарі Житомир.info Ткачук пояснив, що в п’ятницю, 26 травня, працівники управління транспорту і зв’язку Житомирської міськради дійсно перевірятимуть наявність в маршрутках роздрукованого переліку пільговиків.

«Перевірки здійснюватимуться вибірково протягом дня. Постараємось максимально охопити всіх перевізників», - пояснив Дмитро Ткачук.

У переліку пільгових категорій, яким залишені пільги на проїзд в маршрутках – інваліди війни, 1 та 2 груп, діти-інваліди та супроводжуючі особи, учасники бойових дій, «чорнобильці» 1 і 2 категорій, пенсіонери та батьки військових, які загинули (померли, пропали без вісти) під час бойових дій. Дружин та дітей бійців у списку немає, але в коментарі під дописом Ткачук запевняє, що членів сімей загиблих в АТО теж впишуть до цього списку, але не повідомляє, коли.

Скрін зі сторінки Ткачука в соцмережі

Як повідомляв Житомир.info, 16 травня  2017 року Житомирський виконком ухвалив рішення підвищити вартість проїзду у маршрутках до 5 грн. На сесії 25 травня депутати хотіли, але не змогли скасувати це рішення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі