Культура

На Бабиній горі в Олевську відтворили прадавні обряди древлян: варили мед та водили хороводи

26 May 2017, 13:54

У місті Олевськ, відомому як бурштинова столиця Житомирської області, провели свято-реконструкцію під назвою «Ми з древлянського коріння».

Про це йдеться в дописі Олевської міської ради у Facebook від 26 травня.

Реконструкція давніх звичаїв та обрядів відбулася в яру на Бабиній горі. За дійством згори спостерігати люди. Захід відбувся у День міста, 20 травня, тоді Олевськ відзначив своє 1305-річчя.

«75 учнів та вчителі Олевської гімназії, працівники районної бібліотеки відтворювали побут, навчання військовій справі та обряди своїх предків-древлян, будучи при цьому по-древлянськи одягнутими. Все це відбувалось під звуки етнічної музики. Свято чудово доповнили процеси гончарства, медоваріння, бортництва, які демонстрували працівники Інституту археології НАН України та місцеві краєзнавці. Свято відвідали делегації, які приїхали на День міста, народні депутати та тележурналісти», - повідомляє міськрада.

Ідея проведення свята в древлянському стилі та створення буклету «У вічності прадавньої ріки…» належить заступнику директора з виховної роботи Олевської гімназії,  члену оргкомітету зі святкування Дня міста Зарубі Т.В., - відзначають у дописі. Педагог організувала та провела дивовижне свято-інсценізацію разом з колегами.

Як повідомляв Житомир.info, буклети та сувеніри до Дня Олевська були готові ще на початку травня цього року.

Фото зі сторінки Олевської міськради в соцмережі, автор - Вікторія Загоровська 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі