Влада

Олег Кирилюк, якому житомирські активісти приносили шини, захоплює Держгеонадра, - ЗМІ

26 May 2017, 14:50

Новий голова Держгеонадр Кирилюк – захопив будівлю за допомогою замінування та «активіста» Олега Попопа.

Про це 26 травня повідомляє сайт Bihus.info.

«Невідомі, що вранці 25 травня захопили Державну службу геології та надр України, прийшли туди «на підтримку» нового керівника служби – в.о. Олега Кирилюка. Згідно з першим повідомленням прес-служби Дежгеології, після захоплення будівлі невідомими усіх співробітників служби звідти вивели, начебто через замінування. Та з’ясувалося, що разом із «невідомими» та представниками поліції у будівлі весь час перебував і новопризначений голова служби разом із першим заступником. Єдиним, кого зрештою впустили до будівлі служби виявився «активіст» Олег Попов: житомирський скандальний юрист. Попов відзначився кількома скандалами в той час, коли Кирилюк очолював Держархбудінспекцію Житомирської області. Присутність Попова під час захоплення будівлі не пояснив ані сам юрист, що представився «громадським активістом», ані новий голова Держгеології», - йдеться у публікації.

Видання нагадує, що 23 травня безрезультатно відбувся конкурс на посаду голови Держгеонадр Комісія не обрала переможця. 18 травня Кабмін призначив на посаду в.о. голови Служби Олега Кирилюка та першого заступника Миколу Фощія, проте через порушення Окружний адміністративний суд Києва призупинив ці рішення Кабміну за позовом невідомої ГО «Геологія України». До сьогодні, майже два роки Службою керував Микола Бояркін, як в.о. голови.

На фейсбук-сторінці Державної служби геології та надр України 25 травня опублікували нове розпорядження Кабміну про призначення Олега Кирилюка т.в.о. голови Держгеонадра.

«Щойно до відділу з управління персоналом надійшло розпорядження Кабінету міністрів про призначення нового т.в.о. голови Служби. Однак, оскільки досі немає офіційного документу на Урядовому порталі, таке рішення не є чинним. Люди, які захопили Держгеонадра, стверджують, що є представниками нового т.в.о. голови Служби Олега Кирилюка. Також щойно в установу з групою людей зайшов Микола Фощій. Останній представляється як новий перший заступник голови. Всередині розпочалась колотнеча. Працівники в дуже напруженому стані. Поліція починає виводити співробітників з приміщення», - йдеться у дописі до фото документів.

Станом на 14.00 26 травня на сайті Держгеонадра опублікована інформація про нових керівників

Як повідомляв Житомир.info в червні 2015 року Кирилюка призначили начальником територіального управління Держгірпромнагляду у Житомирській області. Це призначення обурило місцевих активістів і вони принесли в кабінет нового начальника шини. До призначення в Держгеонадра Олег Кирилюк працював начальником управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Житомирській області.

Олег Попов представляв інтереси забудовників, які хотіли в Житомирі на розі вулиць Київська-Театральна побудувати магазин «АТБ». У вересні 2014 року в центрі міста сталася сутичка між місцевими активістами та спортсменами, яких Попов привіз із собою

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі