Події

У лісовому масиві в Житомирській області правоохоронці затримали двох рівненських старателів

26 May 2017, 15:27

Уночі 25 травня у лісовому масиві поблизу села Обища Олевського району у двох жителів Рівненщини поліцейські вилучили автомобіль, мотопомпу та приладдя до неї. Поліція розпочала досудове розслідування.

Про це повідомляє прес-служба головного управління Нацполіції в Житомирській області.

«Працівники рейдової групи, до складу якої увійшли оперативники обласного Управління захисту економіки Національної поліції та місцеві поліцейські, помітили автомобіль «УАЗ», що прямував до лісового масиву. Під час огляду транспортного засобу, за кермом якого перебував 32-річний житель Рівненської області, правоохоронці виявили мотопомпу та відповідне приладдя, що використовується для добування бурштину. У салоні авто також знаходився 21-річний рівнянин», – йдеться у повідомленні.

Працівники слідчо-оперативної групи Олевського відділення поліції вилучили транспортний засіб, мотопомпу, електрогенератор, 11 пожежних рукавів, металеві стержні, сачки та забірник.

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 15 (Замах на злочин) та ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України. За чинним законодавством подібні протиправні дії караються штрафними санкціями, обмеженням або позбавленням волі строком до 3 років.

Як повідомляв Житомир.info, 24 травня поблизу села Замисловичів поліцейські затримали двох бурштинокопачів із Рівненської області.

Фото ГУНП в Житомирській області

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі