Суспільство

Пенальті та гол-красень Олександра Єлісєєва приніс перемогу житомирському «Поліссю» у матчі з «Таврією»

29 May 2017, 17:15

Житомирський ФК «Полісся» із перевагою у два м’ячі обіграв сімферопольську «Таврію» у 19 турі чемпіонату України з футболу серед аматорів. Обидва м’ячі підопічні Ігоря Левицького забили у другому таймі зустрічі. Після доволі «сонного» першого тайму на початку другої половини матчу атакуючий півзахисник «Полісся» Богдан Самотуга, який у перерві замінив Євгена Кузнєцова, прорвався у штрафний майданчик «Таврії» на правому флангу атаки. Втім, зупинити його захисникам сімферопольської команди вдалось із порушенням правил. Головний арбітр призначає пенальті, який впевнено виконав Андрій Лисюк.

Після того, як на 51 хвилині «Полісся» повів у рахунку, гості пішли вперед значно більшими силами. Однак футболістам «Таврії» так і не вдалось зрівняти рахунок.

Вдруге житомиряни забили на 84 хвилині. Олександр Єлісєєв майстерно виконав штрафний удар і немов рукою закинув м’яч «за комір» голкіперу «Таврії» Ігорю Левченку. У підсумку 2:0 на користь «Полісся».

«Вийшло швидко забити гол з пенальті. Далі штрафний і нормально вийшло. Вони так само, як і ми, боролись, намагались, але нам пощастило більше», - вважає гравець ФК «Полісся» Андрій Лисюк.

«У другому таймі ми внесли корективи у склад, який виходив на другий тайм. Ми прискорили атаку. Вони те, що собі планували, не змінили, а у нас дійсно пішли швидкі атаки, і вже неузгодженість їх оборони призвела до помилок. Ви бачили пенальті, другий стандарт. Нам вже не забивають зі стандартів. Тепер вже ми», - каже тренер ФК «Полісся» Олександр Ульченко.

«По самовіддачі у мене претензій до них немає. Я вважаю, що ми мали повну перевагу. Щоб виграти, треба забити на один м’яч більше, ніж противник. Якщо ти не забиваєш, то зрозуміло, що десь пропустиш, все одно є помилки. Це футбол. Навіть «Барселона» не може виграти всі ігри. Я єдине що хлопцям кажу - програти можна. Питання, як ти програєш», - сказав у післяматчевому коментарі головний тренер ФК «Таврія» (Сімферополь) Сергій Шевченко.

У інших матчах «Авангард» обіграв одного із фаворитів групи ІІ «Таврію-Скіф» із рахунком 2:0, «Квадро» поступився «Єдності» 0:1, а «Металіст 1925» без особливих проблем розібрався із Врадіївкою 2:0.

Таким чином, трійка лідерів у групі виглядає так: на першій сходинці «Металіст 1925», на другому місці «Таврія-Скіф» - 37 очок, замикає трійку лідерів «Соллі Плюс» із Харкова.

«Полісся» після перемоги над сімферопольською «Таврією» залишилось на шостій сходинці у групі ІІ. 

Відеотрансляцію матчу дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі