Місто

Житомирський національний агроекологічний університет відзначає 95-річчя з дня заснування

30 May 2017, 09:30

2 червня 2017 року один з найпотужніших аграрних навчальних закладів держави – Житомирський національний агроекологічний університет, відзначає 95 років з дати свого створення.

Сьогодні Житомирський національний агроекологічний університет – це єдиний в державі аграрний вищий навчальний заклад екологічного спрямування та єдиний на Житомирщині національний вищий навчальний заклад, який є базовим з підготовки фахівців для більшості галузей економіки Полісся України.

В університеті навчається більше 7 тисяч студентів за 23 спеціальностями. Лише протягом останнього року в університеті ліцензовані нові спеціальності: «Комп’ютерні науки», «Міжнародні економічні відносини», «Технологія захисту навколишнього середовища», «Водні біоресурси та аквакультура», «Туризм».

Житомирський національний агроекологічний університет – це великий комплекс з розвинутою інфраструктурою:

8 факультетів (агрономічний, технологічний, ветеринарної медицини, інженерії та енергетики, екології і права, лісового господарства, обліку та фінансів, економіки та менеджменту);

42 кафедри і 85 їх філій на виробництві та в науково-дослідних установах;

5 Науково-інноваційних інститутів (інститут економіки і агробізнесу; інститут агротехнологій та землеустрою; інститут тваринництва та ветеринарії; інститут екології та лісу; інститут механізації агропромислового виробництва та енергоефективності);

Дослідне поле, ботанічний сад, хіміко-аналітична лабораторія, лабораторія кінології, навчальні ферма та пасіка; навчально-науково-виробнича клініка ветеринарної медицини; Центр органічного виробництва «Полісся Органік», Центр еколого-енергетичних технологій; наукова бібліотека.

В межах міжнародного партнерства університет співпрацює з Японією, Німеччиною, Швецією, Польщею, Італією, США, Великобританією, Францією, Данією, Нідерландами, Литвою, Білоруссю та іншими країнами. Важливим напрямом міжнародної діяльності є надання можливості студентам вивчення новітніх сільськогосподарських технологій та організації приватного бізнесу при проходженні виробничої практики у фермерських господарствах Великобританії, Німеччини, Франції, Данії, Нідерландів, Польщі, Швейцарії,США. Щорічно більше 500 студентів університету проходять зарубіжну виробничу практику та стажування в Німеччині, Данії, Нідерландах, Швейцарії, США, Болгарії, Турції та ін.).

Враховуючи екологічну спрямованість університету, його наукова діяльність зосереджена на пріоритетних напрямах: органічне виробництво, відновлювана енергетика, очистка води, розвиток сільського підприємництва, відродження радіоактивно забруднених територій.

Сьогодні університет реалізує ряд масштабних міжнародних проектів: міжнародний проект «Німецько-Українська співпраця в галузі органічного землеробства» (фінансується урядом Німеччини) та проект «Аграрна політика ЄС» напряму ЖАН МОНЕ в рамках програми «ЕРАЗМУС+», що фінансується Європейським Союзом. Також університет у якості партнера став переможцем проекту «LaScalA» (Міжнародний центр компетенцій з великомасштабного сільського господарства).

Діяльність університету в сфері соціального та гуманітарного розвитку спрямована на організацію та координацію освітнього, виховного, соціально-психологічного та інформаційного процесу в університеті, забезпечення високого рівня культурно-мистецької роботи та створення умов для розкриття творчих здібностей талановитої молоді, задоволення потреб в дозвіллі, активному відпочинку, формування духовних цінностей через особисте і колективне залучення студентів до культурно-мистецьких заходів.

В університету діють студентські клуби за інтересами та художні колективи: народний аматорський духовий оркестр, ансамбль барабанщиць, народний аматорський театральний колектив, танцювальний колектив, гурток естрадного співу та гурток спортивно-бального танцю. Щорічно в університеті проводиться більше 230 заходів національно-патріотичного, морально-естетичного, екологічного, фізичного, громадянського та професійного виховання.

Університет запрошує усіх своїх випускників на святкування ювілею навчального закладу, яке розпочнеться 2 червня 2017 року о 12.00 год. в літньому театрі «Ракушка» міського парку культури та відпочинку !

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі