Місто

Житомирські університети – в другій сотні рейтингу «Топ 200 Україна» за 2017 рік

30 May 2017, 15:11

 29 травня на сайті euroosvita.net опублікований рейтинг університетів «Топ 200 Україна» за 2017 рік.

«В цьому році щорічний університетський рейтинг «Топ 200 Україна» визначався одинадцятий раз поспіль. Він став визнаною системою незалежного оцінювання діяльності університетів для академічної спільноти, роботодавців і українського суспільства в цілому. Протягом останнього десятиліття рейтинг «Топ 200 Україна» стимулював здорову конкуренцію і змагальність між університетами країни у відповідності до головних критеріїв оцінювання їх роботи. Міжнародна спостережна рада національного рейтингу «Топ 200 Україна» щороку проводила консультації з світовим координаторам університетських рейтингів - міжнародною організацією IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence (Брюсель) (далі IREG) з метою узгодження методики та критеріїв для оцінювання діяльності університетів України», – повідомляє команда національного рейтингу.

До першої десятки рейтингу увійшли визнані лідери української освіти, які щороку покращують показники своєї академічної діяльності, підсилюють зв'язки з ринком праці, беруть активну участь в міжнародній діяльності, відзначаються різними міжнародними рейтинговими системами.

«За сукупністю вищезазначених критеріальних вимог одноосібним переможцем рейтингу «Топ 200 Україна» 2017 став НТУУ КПІ ім. Ігоря Сікорського. Він збільшив відрив від решти українських університетів у порівнянні з 2016 роком. Міжнародна спостережна рада рейтингу «Топ 200 Україна» визнала, що НТУУ КПІ ім. Ігоря Сікорського створив і розвинув потужну інноваційну екосистему «Sikorsky Challenge», вивів на ринки набагато більше стартапів за усі інші університети України, продав найбільше ліцензій на винаходи, впровадив найбільше проектів в систему оборони України. Його випускники найбільш затребувані великими міжнародними і національними високотехнологічними компаніями. КНУ ім. Тараса Шевченка та ХНУ ім. В.Н. Каразіна посіли відповідно друге і третє місця. Вони мають найбільше, серед інших університетів України, бюджетне фінансування наукових досліджень, високі індекси цитованості за системами Scopus та Web of Science, високий рівень затребуваності їх випускників ринком праці, особливо в секторі державного управління», - інформує команда рейтингу.

Зазначається, що переважна більшість університетів, що увийшли до «Топ 200 Україна» за останні 10 років показують позитивну динаміку їх роботи. Разом з тим, до слабких місць системи вищої освіти України можна віднести її, поки що, значну ізольованість від народного господарства країни, низький рівень інтеграції в європейський і світовий освітньо-науковий простори, малу частку науково-інноваційної роботи в навчальних планах і загальному обсязі університетської діяльності.

Серед трьох університетів Житомира найкраще місце в ЖДТУ – Житомирський державний технологічний університет на 120 сходинці, ЖДУ ім. Івана Франка займає 125 позицію, Житомирський національний агроекологічний університет на 147 місці.

Як повідомляв Житомир.info, у минулорічному рейтингу університетів ЖДТУ та ЖДУ займали ті ж самі місця – 120 та 125, відповідно, а ЖНАЕУ був 148. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі