Місто

У Житомирі на Михайлівській з’явився безкоштовний майданчик для проведення тренінгів та семінарів

30 May 2017, 16:52

Як правильно керувати фінансами у об’єднаних територіальних громадах, як активним громадянам ефективно впливати на рішення місцевої влади та які важелі впливу використовувати – відтепер відповіді на ці питання можна отримати у Житомирському центрі розвитку місцевого самоврядування, який нещодавно офіційно відкрили у центрі міста на вулиці Михайлівській. Поки тут працює усього четверо працівників, втім, вже зовсім скоро представники новоутворених ОТГ зможуть отримати фахові консультації із фінансових та юридичних питань.

«Це, насамперед, вулик. Тут має бути купа людей, як у вулику бджоли – так само і тут. Тут мають постійно проводитись навчання, тренінги, діалоги, круглі столи, спілкування. Саме таке призначення центру. Тут люди мають отримувати якісь певні знання. Саме головне завдання, яке стоїть перед центром – це навчати представників органів місцевого самоврядування, насамперед об’єднаних територіальних громад. Звісно, за напрямками: це і управління фінансами, це і створення освітньо-культурного, спортивного простору, первинної медицини. Основний напрям – об’єднані територіальні громади. Але ж ми не забуваємо про громадські організації, про активних людей. Дуже важливе стоїть питання – розвиток громадянського суспільства. І люди приходять вже з певними своїми думками, певними пропозиціями, або ж запитаннями. Ми говоримо про простих громадян. Дуже важливо задіяти громадян до загального суспільного життя. Це теж головне питання», - розповідає директор Житомирського центру розвитку місцевого самоврядування Василь Невмержицький.

За словами Василя Невмержицького, провести тренінг, круглий стіл, дискусію або семінар у приміщенні на Михайлівській може кожен житомирянин, до того ж абсолютно безкоштовно. Для цього потрібно звернутись до директора Центру і пояснити тему та потенційну аудиторію заходу.

«Самі стіни та саме приміщення просить це робити. І ми робимо. Будь ласка, я запрошую: проводьте свої семінари, або круглі столи. Сюди має залучатись якомога більше людей. Якомога більше активних людей насамперед. Зразу вам скажу: про кошти ніхто не говорить, тому що це організація та установа неприбуткова, ми не говоримо ні про які прибутки, ні за які кошти. Для людей тут усе відкрито. Будь ласка, приходьте, займайтеся. Про кошти ніхто не говорить і ніколи це питання не буде підніматись», - каже Василь Невмержицький.

Житомирський центр розвитку місцевого самоврядування запрошує усіх активних містян долучатись до розбудови громадянського суспільства.

Як повідомляв Житомир.info, регіональний центр розвитку місцевого самоврядування, що став одинадцятим офісом такого типу в Україні в рамках проекту «U-LEAD з Європою», офіційно відкрили 20 травня

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі