Місто

Свято для дітей від «Фонду родини Розенблат» у Житомирі: атракціони, повітряні кульки та казкові герої

1 June 2017, 16:52

Повітряні кульки, казкові герої, атракціони, ба навіть аквагрим та розпис хною. Вже втретє у перший день червня «Фонд родини Розенблат» влаштовує свято для малечі.

«Наша співпраця з дітками і захист дітей проводиться не лише один раз на рік - 1 червня, така співпраця постійна. Мені дуже приємно, що сьогодні прийшло багато дітей. В цьому році наша програма іще краща, різноманітніша: атракціони, аніматори і те, що ми бачимо посмішки на обличчях дітей - це, мабуть, і є доказ того, що все вдалося, і діти щасливі», - розповідає співзасновниця «Фонду родини Розенблат» Олена Розенблат.

На свято прийшло близько двохсот дітей. У той час, коли одні співають, стрибають на батутах та катаються на дитячому трамваї, Вікторія, в імпровізованому салоні краси, робить тимчасове тату та ділиться, що на святі їй подобається найбільше.

«Як тут малюють, як свято проводять, усілякі фіксики граються з дітьми, казкові герої», - ділиться Вікторія.

Тим часом Ксеня лишень вирішує, яку розвагу обрати, тому поки, потай від мами, ласує цукровою ватою.

«Мені мама не дозволяє, але я трішки з’їла. Хочеться на батуті пострибати, намалювати щось на руці, а ще мені подобається, коли мене фотографують», - говорить Ксеня.

Серед запрошених: діти учасників АТО, із малозабезпечених родин та діти з інвалідністю. Батьки останніх тішаться, що завдяки таким заходам їхні дітки посміхаються та спілкуються з однолітками.

«Моя донька чекала свята, вона любить такі заходи, адже їй приділяють увагу», - тішиться Олена.

«Дитина стає товариською, настрій покращується, вона залюбки ходить на такі заходи», - каже Олена.

«Ми дуже вдячні фонду, бо у свій час ми звертались до влади, до людей, від яких залежало сприйняття наших дітей, нас не чули. Завдяки фонду нас стали бачити, це люди, які з нами у наших буднях, а вони часто бувають страшенно важкими, це дуже людяна підтримка і ми дуже вдячні їм за це», - дякує «Фонду родини Розенблат» голова ГО «Аутизм-Житомир» Жанна Зарічна.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі