Влада

Житомирська облрада збирається погодити чотири звернення Державної служби геології та надр

2 June 2017, 13:55

Житомирська обласна рада на черговій сесії збирається погодити чотири звернення Державної служби геології та надр України.

Відповідні проекти рішень сесії 2 червня опубліковані на сайті облради.

Зокрема, планують погодити надання спецдозволу ТОВ на видобуток лабродориту в Хорошівському районі.

«Керуючись ст. 9-1 Кодексу України про надра,  ст. ст. 43, 47 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», розглянувши звернення Державної служби геології та надр України  щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами від 17.05.17   № 11016/13/12-17,   враховуючи рекомендації постійної комісії обласної ради з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів від                     , обласна рада вирішила погодити надання спеціального дозволу на користування надрами товариству з обмеженою відповідальністю «Поліський лабрадорит» з метою видобування лабрадоритів Добринського-1 родовища  площею 4,4 га, що знаходиться в Хорошівському районі Житомирської області», - йдеться в проекті рішення сесії.

Також облрада збирається погодити Держгеонадрам продаж на аукціоні дозволів на розробку двох ділянок руд в Олевському районі: циркон-рідкісноземельно-флюоритових руд Ястребецької ділянки та титан-апатитових руд ділянки «Юрівська».

Планують також погодити продаж на аукціоні спецдозволу на розробку рудопрояву, який знаходиться на території трьох районів.

«Керуючись ст. 9-1 Кодексу України про надра,  ст. ст. 43, 47 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», розглянувши звернення Державної служби геології та надр України  про надання погодження щодо продажу на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами   від  28.04.17 № 9781/13/12-17, враховуючи рекомендації постійної комісії обласної ради з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів від             , обласна рада вирішила погодити продаж на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами з метою  геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки, сульфідних мідно-нікелевих руд Прутівського рудопрояву, який знаходиться у Романівському, Пулинському та Баранівському районах Житомирської області», - зазначається в проекті рішення.

Як повідомляв Житомир.info, чергову сесію Житомирської обласної ради скликають на 27 липня

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі