Події

На одній з житомирських вулиць нетверезі АТОвці напали на автомобіль та зірвали номери

4 June 2017, 12:17

Під час зупинки перед світлофором в Житомирі нетверезі водій та пасажири автомобіля ВАЗ 21099 напали на іномарку, що стояла позаду них.

Про це Житомир.info розповіла пасажирка автомобіля Renault, на який скоїли напад.

Подія відбулася на перехресті вулиць Східної та Корольова 2 червня.

«Увечері 02.06.2017 року на перехресті вулиць Східної і Корольова в Житомирі на нашу автівку скоїли напад. Ми їхали в автомобілі Renault Сaptur – водій і ми, дві жінки-пасажирки. О 19:50 ми зупинилися на світлофорі в очікуванні зеленого сигналу. Перед нами стояв автомобіль ВАЗ 21099. Коли ввімкнулося зелене світло на світлофорі, автівка перед нами не почала рух, а машина за нами почала сигналити. Після чого з ВАЗу вискочили троє п'яних молодиків, почали бити наше авто і намагатися дістати нас з автомобіля. Нас врятувало те, що двері нашої машини були зачинені. Зрозумівши, що до нас дістатися проблемно, хлопці підібрали відбиті номери нашого авто і почали пакуватися в свою машину. Один з них втік. Ми почали рух, щоб віддалитися на безпечну відстань і викликати поліцію. Набрали номер 102, але нас навіть не вислухали. Повз нас проїжджала машина державної служби охорони, і ми попросили їх допомогти. Чоловіки з ДСО наздогнали машину з нападниками, яка вже почала тікати. Працівники держохорони викликали на місце події патрулів, це було за адресою вулиця Івана Мазепи, 30», - написала в електронному листі Житомир.info пасажирка Тамара.

З її слів, за той час, доки їхала поліція, нападники намагалися «договоритися по-нормальному», повернули номери і навіть пропонували потерпілим гроші.

«Спочатку благали, а тоді почали погрожувати. «Герої» ледь трималися на ногах, сморід від перегару був нереальний. Видзвонили підмогу, приїхали якісь люди, говорили між собою та з поліцією - ми в цей час сиділи в своєму авто і чекали на слідчу групу. У відділок ми з поліцейськими поїхали самі, хлопці чомусь залишились на вулиці. Ми написали пояснення. Водію начебто приписали 130 статтю і призначили суд на 26 червня - за водіння в нетверезому стані без водійського посвідчення. Освідчувати стан свого алкогольного сп'яніння він відмовився, потім казав, що взагалі не був за кермом, вони з товаришем помінялися. З відділу поліції на вулиці Лесі Українки ми вийшли близько дванадцятої ночі», - написала Тамара.

У прес-службі управління патрульної поліції міста Житомир.info підтвердили, що факт мав місце.

«Дійсно, 2 червня близько 20 години зареєстрований виклик по вулиці Івана Мазепи (колишня Мануїльського - ред.). Учасниками конфліктної ситуації стали водії та пасажири двох автомобілів – ВАЗ 21099 та Renault. Автомобіль ВАЗ стояв на червоне світло світлофору попереду, Renault - позаду. Зі слів учасників конфлікту, засвітився зелений, але водій ВАЗ не зреагував на сигнал світлофора і не почав рух. Тоді з авта посигналили, щоб попереду рушали, на що водій та пасажири ВАЗ 21099 відреагували бурхливо. Свідки кажуть, що чоловіки вибігли з машини, почали кричати до водія та викликати його з автомобіля. Оскільки всі вікна були закриті, чоловіки почали штовхати Renault і зірвали номерні знаки. Потерпілі викликали патрульних. Зі слів чоловіків з ВАЗу, вони є учасниками АТО та брали участь в бойових діях на сході України, а зараз демобілізовані. У водія були наявні ознаки алкогольного сп’яніння, однак тест на вміст у крові алкоголю він відмовився пройти. Попри це, патрульні поліцейські склали на нього протокол за статтею 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення за водіння в нетверезому вигляді та доправили до міськвідділу поліції для з’ясування всіх обставин. Наразі подія кваліфікується як хуліганство. Це є кримінальне порушення, за яке передбачається відповідальність», - пояснили сайту в управлінні патрульної поліції Житомира.

Як повідомляв Житомир.info, в лютому 2017 року житомирський суд узяв під варту двох десантників, які відібрали телефон і золотий ланцюжок у поліцейського.
 
 
 
 
 
Фото читачки

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі